SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN BAHRAIN

„Nimeni nu depășește acolo!” » Fernando Alonso, spectaculos în MP din Bahrain! Explică modul în care a trecut de Hamilton și Sainz

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 07:45 / Actualizat marti, 07 martie 2023 09:21

Fernando Alonso, 41 de ani, a fost surprinzătorul erou al Marelui Premiul de Formula 1 din Bahrain. Veteranul spaniol de la Aston Martin a terminat cursa pe locul 3 și-a arătat calitățile și talentul în două faze electrizante,

Ceea ce s-a întâmplat duminica trecută pe circuitul Sakhir a fost probabil un aperitiv așteptat pentru sezonul care abia a început.

Dubla Red Bull, cu Max Verstappen învingător clar, confirmă părerile din paddock că și anul acesta ei vor domina circuitul. Tocmai de aceea, ceea ce a reușit veteranul Fernando Alonso l-a transformat imediat în eroul zâmbind cu gura până la urechi al zilei. Spaniolul, dublu campion mondial în 2005 și 2006, a terminat cursa pe podium și a făcut-o în mod neașteptat și spectaculos.

Fernando Alonso a impresionat în Marele Premiu din Bahrain: „Am savurat duelul"

Felul în care i-a depășit pe Lewis Hamilton, apoi pe Carlos Sainz a încântat prin curaj, de acum sprijinit și de un monopost mai competitiv. 

De Lewis a trecut în turul 38: întâi s-a lipit de el cu DRS-ul, dar a păstrat agresivitatea pentru sectorul al doilea, a atacat în virajul 9 și a forțat prin exterior în al 10-lea, acolo unde nimeni nu încearcă așa ceva. Întrebat la fața locului de cei de la As despre acest moment de virtuozitate, Alonso a detaliat.

„Nu eram prea rapizi în curbe. De obicei, poți depăși în virajul unu sau patru, dar a trebuit să o fac cu Lewis în 10 și cu Carlos în 11. Nu sunt locuri normale pentru așa ceva, dar nu aveam cum să atingem viteza lor în linie dreaptă", a spus Fernando.

„Am făcut manevra de apropiere în curbele anterioare, am schimbat traiectoria, apoi am trecut de fiecare", a adăugat. „Cu Lewis a fost o mișcare-surpriză, nimeni nu depășește acolo! Cu Carlos am fost foarte aproape acolo, la 10, dar a închis ușa și am avut o ieșire mai bună în virajul 11".

La rândul său, Hamilton a vorbit cu sportivitate despre momentul respectiv și l-a felicitat pe Alonso. „Da, am savurat duelul, știam că o să vină. Dar el a fost foarte rapid, deocamdată suntem în ligi diferite în ce privește evoluțiile din prima etapă", a completat septuplul campion al lumii.

Max Verstappen îl vede pe Fernando Alonso câștigând curse

Verstappen, cu care ibericul are o relație bună, a privit cu apreciere și luciditate cursa superbă a lui Fernando. 

„Au fost câțiva ani în care nu a avut posibilitatea să se bată pentru locurile de frunte, mă bucur să-l văd deja pe podium din prima cursă. Anul acesta e dificil de spus dacă va fi un candidat la titlu, dar să câștige curse mi se pare foarte probabil. Unele piste se potrivesc mașinii tale și totul se leagă, alteori poți să învingi cu un pic de ajutor sau noroc", a dezvoltat olandezul.

Asturianul nu a mai fost în situația de a urca în mod regulat pe podium din sezoanele 2010-2013. Apoi, talentul i-a fost frânat de lipsa unei mașini puternice. S-a mai aflat între primii 3 la Hungaroring 2014, apoi abia în Qatar 2021, pe când era la Alpine, însă atunci a fost o performanță mult peste ceea ce i-ar fi permis în mod normal monopostul.

Mutat anul acesta la Aston Martin – cel mai probabil ultima echipă din CV-ul său - , a făcut-o pentru că a avut încredere în viziunea patronului Lawrence Stroll. Era pregătit chiar să aibă răbdare, însă lucrurile bune au apărut foarte repede. Rămâne de văzut cum vor continua, dar bijuteria de la Bahrain rămâne.

99 de prezențepe podium a strâns Fernando Alonso în cariera sa din F1, începută în 2001, în Australia

Citește mai multe știri din Formula 1: 

După șocul trăit de Ferrari, Charles Leclerc trage un semnal de alarmă: „E imens, trebuie analizată fiabilitatea”

WOW! Pilotul Mercedes aruncă prosopul după prima cursă din sezon: „Gata, titlul e al lor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
paolo15
paolo15  •  07 Martie 2023, 13:41

Urmareste Drive to survive pe Netflix, ca sa vezi un pic ce caracter are.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează