SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FERRARI

FOTO + VIDEO SF-23, impresionantul monopost cu care Ferrari vrea să oprească seceta de 15 ani din Formula 1: „O versiune extremă”

SF-23, noul monopost Ferrari // foto: Imago Images +9   FOTO
SF-23, noul monopost Ferrari // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2023 21:18 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 21:52

Scuderia Ferrari a prezentat astăzi monopostul cu care va ataca titlurile mondiale din Formula 1 în 2023, SF-23.

Evenimentul a fost găzduit de circuitul de casă al echipei italiene, Fiorano, și a fost diferit de prezentările propuse de celelalte echipe care au dezvăluit în ultima perioadă ce monoposturi au pregătit pentru 2023.

Au luat cuvântul cei doi piloți ai echipei, Charles Leclerc și Carlos Sainz, directorul Fred Vasseur, dar și piloții de rezervă și de simulator din sezonul 2023, Antonio Giovinazzi și Robert Shwartzman.

Vasseur a dat cu banul pentru a decide care dintre Sainz și Leclerc va conduce primul noul monopost. Câștigător a fost Leclerc, care a completat două tururi de circuit la volanul noului monopost Ferrari. A urmat Sainz, care a beneficiat de un tur în plus față de monegasc. 

+5 FOTO

SF-23, impresionantul monopost cu care Ferrari vrea să oprească seceta de 15 ani în Formula 1

Noul bolid al Scuderiei, SF-23, prezintă câteva schimbări notabile față de predecesorul F1-75, în special la nivelul „nasului”, sidepod-urilor, aripii față și a suspensiei.

SF-23, impresionantul monopost cu care Ferrari vrea să oprească seceta de 15 ani din Formula 1: „O versiune extremă”
Sus, SF-23, noul monopost Ferrari. Jos, F1-75, monopostul din 2022 // sursă foto: Formula1.com

„Monopostul din 2023 este o evoluție a celei de anul trecut, dar a fost reproiectat de la 0. Cele mai evidente schimbări sunt în zona suspensiei de pe față. Aripa-față este de asemenea diferită, precum și construcția nasului, în timp ce caroseria este o versiune mai extremă a ceea ce am văzut anul trecut”, a explicat Enrico Cardile, șeful departamentului responsabil cu șasiul la Scuderia Ferrari.

Față de monopostul din 2022, negrul este mai prezent pe SF-23, o tendință evidentă la toate monoposturile în acest an, în încercarea de a reduce cantitatea de vopsea de pe mașini și, implicit, greutatea acestora.

+5 FOTO

Charles Leclerc și Carlos Sainz au condus SF-23 pentru prima dată

Un aspect inedit al evenimentului organizat astăzi de Scuderia Ferrari a fost faptul că monopostul a ieșit pe circuit și a fost condus de cei doi piloți. Nu a rămas la nivel de randări sau doar în interior, în spatele ușilor închise.

Ferrari are aspirații mari în 2023. Vrea primul titlu la piloți din 2007 încoace și primul titlu la constructori din 2008.

În sezonul 2022, Scuderia a obținut locul 2 atât la constructori, cât și la piloți, prin Charles Leclerc.

Mai multe știri de actualitate: 

Marius Lăcătuș a semnat! Prezentat în direct la TV: „Îl vom întâmpina cu mare bucurie”

„Transfer-punte” în SuperLigă! UTA l-a prezentat pe jucătorul de la CFR Cluj, dar riscă sancțiuni: „Mergem până la capăt!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rav410wrc
rav410wrc  •  14 Februarie 2023, 23:38

Abia asteptam sa ne delectam, cu noul sezon de F1 2023 si cu cel mai meserias driver, Max Verstappen#1 !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close