SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL ITALIEI

FOTO + VIDEO FORMULA 1. Accident major la Monza, între Max Verstappen și Lewis Hamilton! Daniel Ricciardo a profitat și a obținut prima victorie a sezonului

Accident Verstappen - Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages +17   FOTO
Accident Verstappen - Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 17:07 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 18:21

FORMULA 1. Accident major la Monza, în Marele Premiu al Italiei. Max Verstappen (Red Bull Racing) și Lewis Hamilton (Mercedes) s-au ciocnit în turul 26, în al doilea viraj, și au abandonat! Daniel Ricciardo, pilot McLaren, a profitat și a obținut prima victorie a sezonului. 

În Italia, la Monza, piloții McLaren au obținut primele două trepte ale podiumului. Daniel Ricciardo a obținut prima sa victorie din acest sezon (și totodată primul podium), iar Lando Norris a terminat pe 2. Locul 3 a fost obținut de Valtteri Bottas, Mercedes, care a plecat ultimul de pe grila de start din cauza unei penalizări.

Este prima cursă după 11 ani când piloții McLaren obțin primele două trepte ale podiumului. Ultima dată s-a întâmplat în Marele Premiu al Canadei din 2010, când Lewis Hamilton și Jenson Button au luat primele două locuri. Totodată, victoria de astăzi este prima pentru Ricciardo de la Monaco 2018. 

Daniel Ricciardo // foto: Guliver/gettyimages
+13 FOTO

Accident major la Monza, între Max Verstappen și Lewis Hamilton

Cursa a fost marcată de un accident major. La fel ca la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii, Max Verstappen și Lewis Hamilton, primii doi din clasamentul piloților, s-au ciocnit serios.

În turul 26, la ieșirea de la boxe, pilotul Mercedes a fost prins din urmă de Verstappen, care intrase și el pentru un schimb de pneuri cu 3 tururi în urmă. 

În virajul 2, Verstappen a încercat să-l depășească pe interior pe Hamilton, dar cei doi s-au atins, iar monopostul olandezului a fost aruncat peste cel al lui Hamilton! Din fericire, cei doi piloți au ieșit nevătămați din incident, dar nu au putut continua cursa. Pe rând, Verstappen și Hamilton au părăsit mașinile și s-au întors în garaj.

În acel moment, Lewis Hamilton avea șanse bune la podium. Verstappen, care a plecat din pole-position, fusese încetinit de un schimb lent de pneuri, care l-a ținut pe linia boxelor timp de 11 secunde!

+13 FOTO

Ca urmare a incidentului, pe pistă a apărut Safety Car-ul, care a părăsit circuitul în turul 31.

Pe lângă Verstappen și Hamilton, alți 3 piloți au abandonat: Pierre Gasly și Yuki Tsunoda (ambii AlphaTauri) înainte de cursă, Nikita Mazepin (Haas) în turul 44, din cauza unui accident. 

Clasament final în Marele Premiu al Italiei: 

FORMULA 1. Accident major la Monza, între Max Verstappen și Lewis Hamilton! Daniel Ricciardo a profitat și a obținut prima victorie a sezonului

Nu mă așteptam să conduc de la început până la final... nu doar să câștigăm, dar să obținem locurile 1-2 este o nebunie! 

- Daniel Ricciardo, McLaren

Daniel Ricciardo, conducând cursa // foto: Guliver/gettyimages
+13 FOTO

Clasament general piloți după MP al Italiei:

FORMULA 1. Accident major la Monza, între Max Verstappen și Lewis Hamilton! Daniel Ricciardo a profitat și a obținut prima victorie a sezonului

Clasament general constructori după MP al Italiei:

FORMULA 1. Accident major la Monza, între Max Verstappen și Lewis Hamilton! Daniel Ricciardo a profitat și a obținut prima victorie a sezonului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  13 Septembrie 2021, 12:43

Corupția din F1 este opera celor de la Red Bull!***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lagardere_72
lagardere_72  •  13 Septembrie 2021, 01:54
Postat de 1745flo pe 13 Septembrie 2021, 01:11

Verstapen a intrat intenționat în adversarul ce avea prim planul, ar trebui penalizat pentru comportament nesportiv!

Pesemne că nu ai văzut cum a tras blm de volan spre stanga chiar înainte de intrarea în curbă

1745flo
1745flo  •  13 Septembrie 2021, 01:11

Verstapen a intrat intenționat în adversarul ce avea prim planul, ar trebui penalizat pentru comportament nesportiv!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează