SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL OLANDEI

Max Verstappen pleacă din pole position în Marele Premiu al Olandei » Calificări cu incidente pe Zandvoort

Max Verstappen, Red Bull Racing // foto: Guliver/gettyimages
Max Verstappen, Red Bull Racing // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 17:25 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 18:26

Max Verstappen (23 de ani) va pleca din pole position în Marele Premiu din Olanda. Pilotul Red Bull Racing a fost cel mai rapid pe circuitul său de casă, Zandvoort, unde aproximativ 70.000 de oameni l-au susținut.

Olandezul va fi urmat pe grila de start de piloții Mercedes, Lewis Hamilton (#2) și Valtteri Bottas (#3). 

După 18 minute, la capătul Q1, au fost eliminați Nikita Mazepin și Mick Schumacher (ambii Haas), Robert Kubica (Alfa Romeo), Sebastian Vettel (Aston Martin) și Sergio Perez (Red Bull). În ultimul său tur rapid, Vettel a fost blocat de cele două monoposturi Haas, care ocupau întreaga lățime a pistei.

De două ori steag roșu în Q2

Q2 a fost oprit cu 4 minute înainte de final, comisarii de cursă afișând steagul roșu după un incident care l-a avut în prim-plan pe George Russel. Pilotul Williams a pierdut controlul bolidului în virajul 13 și a intrat într-un parapet, iar toate monoposturile au fost chemate la boxe.

La câteva minute după, sesiunea a fost reluată, dar întreruptă iarăși după ce colegul lui Russel, Nicholas Latifi, a intrat la rândul său într-un parapet! Al doilea steag roșu din Q2, iar oficialii au decis să pună capăt sesiunii 2. Piloții clasați pe locurile 10-15 în acel moment au fost eliminați. Este vorba despre Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Nicholas Latifi (Williams), Lando Norris (McLaren), Lance Stroll (Aston Martin) și George Russel (Williams).

Q3 a început la ora locală 16:07 (17:07 în România). Din nou, Max Verstappen a fost cel mai rapid, coborând pentru prima dată în acest weekend sub 1:09!

Grila de start în MP al Olandei (duminică, ora 16:00):

Max Verstappen pleacă din pole position în Marele Premiu al Olandei » Calificări cu incidente pe Zandvoort

Este un sentiment incredibil să obțin pole-position aici. Publicul este incredibil, astăzi mașina a fost foarte ușor de condus. Foarte tare! Nu mă aștept să fie o cursă ușoară. 

- Max Verstappen

Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor olandezi de aici. Chiar apreciez să vin în această țară, fanii sunt pasionați. Max a avut un tur incredibil, am fost aproape, am încercat să-l prind din urmă dar nu am reușit. Merită pole-position. Este un circuit în care depășirile sunt dificile. Dar să vezi un asemenea public... nu s-a mai întâmplat de mult. 

- Lewis Hamilton

Polonezul Kubica concurează în acest weekend pentru Alfa Romeo după ce Kimi Raikkonen, care și-a anunțat retragerea zilele trecute, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Duminică, Kubica va lua startul în primul său Mare Premiu din Formula 1 după 2 ani!

Citește mai multe știri din Formula 1:

Kimi Raikkonen, ultimul campion mondial dat de Ferrari, se retrage din Formula 1: „Vreau să încerc altceva”

Jean Todt, noi detalii despre Michael Schumacher: „Corinna a vrut ca el să supraviețuiască, acum luptă împotriva consecințelor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează