SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN BAHRAIN

„Dublă” Ferrari în Marele Premiu din Bahrain, la debutul în noul sezon! Final incendiar de cursă: Verstappen a abandonat

Charles Leclerc MP Bahrain 2022 +5   FOTO
Charles Leclerc MP Bahrain 2022

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 martie 2022 16:59 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 19:15

Charles Leclerc (24 ani, Scuderia Ferrari) a câștigat Marele Premiu al Bahrainului, o cursă extrem de spectaculoasă, cu un duel superb între monegasc și Max Verstappen (24 ani, Red Bull), care a abandonat din cauza unor probleme tehnice. Carlos Sainz Jr (27 ani, Scuderia Ferrari) a terminat pe 2, în timp ce Lewis Hamilton (37 ani, Mercedes) a completat podiumul.

Prima cursă a anului s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Schimbarea de regulament din F1 a schimbat mult ordinea de la vârf.

+1 FOTO

Cum s-a desfășurat Marele Premiu din Bahrain

Plecat din pole position, Charles Leclerc nu a avut niciun fel de problemă la start. S-a apărat bine în fața lui Max Verstappen și apoi s-a distanțat. Lewis Hamilton a reușit să treacă de Sergio Perez, însă monopostul Mercedes a arătat că nu e la nivelul rivalilor.

În turul 17 a început duelul spectaculos dintre Leclerc și Verstappen. 

Olandezul a forțat trecerea pe linia de start-sosire, însă monegascul  a recuperat imediat pe următoarea linie dreaptă. Povestea s-a repetat și în următoarele două tururi, însă tot Leclerc a „jucat” mai inteligent. Verstappen a blocat pneurile în turul 19, iar Charles a profitat imediat de greșeala rivalului. 

Strategia Red Bull de la boxe nu a dat roade. Leclerc a pilotat fără greșeală și a rămas pe prima poziție, în ciuda încercărilor lui Verstappen de a mai face ceva. 

Nici măcar Safety Car-ul din turul 46 nu l-a ajutat pe Max. Chiar dacă tot avantajul lui Leclerc din acel moment a dispărut, pilotul Ferrari a fost pur și simplu mult prea bun. Apoi, cu doar trei tururi înainte de final, Verstappen a abandonat din cauza unor probleme tehnice.

Carlos Sainz a profitat și a terminat pe 2, în timp ce Lewis Hamilton a completat podiumul, după ce și Sergio Perez a avut probleme tehnice pe final de cursă.

FINAL » Marele Premiu din Bahrain 

Final: Charles Leclerc câștiga prima cursă a anului pentru Scuderia Ferrari!!!

Turul 57/57: Sergio Perez greșește și iese și el din cursă!!! Dezastru pentru Red Bull în prima cursă a anului.

Turul 55/57: Max Verstappen abandonează!!! O problemă la baterie îl face pe Verstappen să oprească la boxe cu doar tururi înainte de final.

Turul 51/57: Se reia cursa, iar Charles Leclerc se distanțează imediat. Sainz îl atacă pe Verstappen, care are probleme cu direcția, însă olandezul rezistă.

Turul 46/57: Monopostul lui Gasly este în flăcări și avem Safety Car. Situația se complică, avantajul lui Leclerc se evaporă astfel, dar pilotul monegasc intră la boxe și conduca cursa cu softuri noi.



Turul 44/57: Red Bull nu renunță și încearcă o nouă strategie. Verstappen este chemat la boxe pentru a treia oară. Diferența dintre el și Leclerc este de 27 de secunde.

Turul 40/57: Verstappen este la peste trei secunde de Leclerc. Monegascul este lider confortabil.

Turul 32/57: Intră Leclerc la boxe, cu un tur după ce și rivalul Verstappen a făcut al doilea schimb de pneuri. Mongeascul este în continuare primul, la o diferență de peste o secundă.

Turul 28/57: Max se plânge de condiția pneurilor sale, chiar în turul în care Hamilton intră pentru a doua oară la boxe.

Turul 19/57: Verstappen blochează pneul pe frânare, chiar în momentul în care îl atacă din nou pe Leclerc. Charles profită și se distanțează la peste o secundă. 

Turul 18/57: Se repetă povestea. Duelul dintre cei doi este incredibil, dar tot monegascul de la Ferrari are câștig de cauză.

Turul 17/57: Verstappen forțează trecerea și reușește pe linia de start/sosire, dar Leclerc revine incredibil pe următoarea linie dreaptă.

Turul 16/57: Leclerc este chemat la boxe, dar iese tot în fața lui Verstappen. Campion mondial îl atacă pe monegasc, dar pilotul Scuderiei se apară foarte bine.

Turul 15/57: Verstappen oprește și el la boxe. Red Bull încearcă să-i surpindă pe rivalii de la Ferrari și să treacă de Charles Leclerc, care a rămas pe pistă. Vom afla în curând dacă strategia a dat roade.

Turul 12/57: Hamilton intră la boxe pentru schimbul de pneuri. Mercedes încearcă prin strategie să câștige duelul cu rivalii.

Turul 10/57: Lewis Hamilton este depășit fără probleme de Sergio Perez. Britanicul de la Mercedes este acum pe locul 5.

Turul 9/57: Charles Leclerc conduce fără emoții cursa, urmat de Max Verstappen, la mai bine de două secunde distanță.

Start: Charles Leclerc pleacă cel mai bine și se apară de Max Verstappen. Olandezul e nevoit să se mulțumească cu locul secund pentru moment, în timp ce Lewis Hamilton a plecat bine și l-a depășit pe Sergio Perez. Vicecampionul mondial e pe 4.

Sâmbătă, în prima sesiune de calificări din 2022, Charles Leclerc a fost cel mai rapid. Pilotul monegasc al celor de la Ferrari a reușit un timp de 1:30.558 în Q3, cu doar o zecime de secundă sub Max Verstappen (Red Bull), campionul din 2021. Top 4 a fost completat de ceilalți piloți Ferrari și Red Bull, Carlos Sainz, respectiv Sergio Perez.

A fost prima dovadă că lucrurile vor arăta diferit în acest sezon, primul din noua eră a Formulei 1, în care sunt utilizate monoposturi diferite, complet regândite astfel încât piloții să poată depăși mai ușor, iar întrecerile să fie mult mai palpitante.

Mercedes, echipa care a dominat competiția în ultimii 8 ani, a avut primul pilot, pe Lewis Hamilton, abia pe locul 5. Celălalt șofer al echipei germane, George Russell, s-a clasat pe 9. În acest început de sezon, toți ochii sunt pe Ferrari și Red Bull, care par principalele favorite la titlu

De altfel, calificările de sâmbătă au fost presărate cu rezultate-surpriză. Haas, echipa care anul trecut nu a obținut vreun punct și care a intrat o singură dată în Q2, a avut un pilot în Q3, pe Kevin Magnussen, care va pleca de pe a 7-a poziție a grilei de start în cursa de astăzi

Toate echipele cu motor Ferrari s-au descurcat extraordinar. Alfa Romeo, penultima în clasamentul constructorilor anul trecut, îl are pe Valtteri Bottas pe 6.

Cum va arăta grila de start în Marele Premiu din Bahrain

„Dublă” Ferrari în Marele Premiu din Bahrain, la debutul în noul sezon! Final incendiar de cursă: Verstappen a abandonat

Citește mai multe știri din Formula 1: 

Deznădăjduiți » Mercedes tremură înainte de startul noului sezon: „Alfa Romeo și AlphaTauri, mai rapide decât noi”

„Ridicol de rapizi” » Cu un monopost impunător și Max Verstappen pe val, Red Bull vânează supremația în Formula 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
supereduardo10
supereduardo10  •  20 Martie 2022, 20:14

Sa-ti mai iei masina electrica :))) Ia foc sau te lasa motorul aproape de linia de finish :)))

dinu
dinu  •  20 Martie 2022, 19:04

Bravo Ferrari, bravo Charles, bravo Carlos!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează