SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL CANADEI

Fernando Alonso, penalizat după finalul cursei! Rezultat dezastruos după calificările miraculoase de sâmbătă

Monopostul lui Fernando Alonso // foto: Imago Images
Monopostul lui Fernando Alonso // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2022 07:08 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 07:17

Fernando Alonso (40 de ani) a trecut linia de finiș al șaptelea în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, dar o penalizare de 5 secunde care i-a fost aplicată post-cursă l-a coborât pe locul 9 în clasamentul întrecerii.

Fernando Alonso, cel mai în vârstă pilot în sezonul 2022 din Formula 1, a avut un weekend al extremelor în Canada. Sâmbătă, în calificări, a fost al doilea cel mai rapid, obținând o plecare din prima linie a grilei pentru cursa de duminică.

O cursă care nu a mers așa cum și-a dorit. O strategie riscantă, cu intrare târzie la boxe pentru primul schimb de pneuri, nu a dat roade pentru Alonso și echipa sa, Alpine. Ibericul a rămas în spatele coechipierului Esteban Ocon și a fost depășit pe final de Charles Leclerc, astfel că a trecut linia de finiș al șaptelea.

O poziție decentă, care i-a fost luată de o decizie post-cursă a Federației Internaționale de Automobilism.

Italienii anunță: „Negocieri în curs pentru Octavian Popescu”
FCSB
Italienii anunță: „Negocieri în curs pentru Octavian Popescu”

Fernando Alonso, penalizat post-cursă la Marele Premiu al Canadei

Alonso, care terminase cursa la 24.945 secunde în spatele câștigătorului Max Verstappen, a fost penalizat cu 5 secunde pentru mai mult de o schimbare de direcție în timp ce-și apăra poziția față de Valtteri Bottas (Alfa Romeo). S-a întâmplat în penultimul tur al cursei, când finlandezul încerca să-i „fure” poziția a șaptea lui Alonso.

O poziție pe care Fernando a pierdut-o oricum, pentru că penalizarea de 5 secunde l-a coborât pe locul 9 în ierarhia finală a cursei, sub Valtteri Bottas (acum locul 7) și coechipierul acestuia de la Alfa Romeo, Guanyu Zhou (#8).

Așadar, Fernando Alonso pleacă din Canada doar cu două puncte, cu care ajunge la un total de 18 în clasamentul piloților.

Mai multe știri din sporturi: 

HANDBAL: Barcelona și-a apărat trofeul în Liga Campionilor, după o finală magnifică! A avut nevoie de aruncări de la 7 metri pentru a o doborî pe Vive Kielce

Naționala de volei masculin a promovat în Golden League » Sărbătoare „tricoloră” la Budapesta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cobra
cobra  •  20 Iunie 2022, 18:33

Ferrari mai are de asteptat!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează