SPORTURI  »  FORMULA 1  »  HUNGARORING

FORMULA 1. FOTO Lewis Hamilton, a 8-a victorie pe circuitul de la Hungaroring

Lewis Hamilton (35 de ani) s-a impus clar pe Hungaroring +10   FOTO
Lewis Hamilton (35 de ani) s-a impus clar pe Hungaroring

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2020 19:03 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 19:19

Lewis Hamilton (35 de ani) s-a impus clar pe Hungaroring, pentru a opta oară în carieră, și a preluat prima poziție în clasamentul general, depășindu-l pe coechipierul Bottas.

Trei weekend-uri consecutive cu acțiune pe piste, după aproape 4 luni de incertitudine și așteptare. Urmează o săptămână de pauză, dar între timp campionul en titre al F1 și-a afirmat ieri foarte clar intențiile, încheind victorios pe circuitul maghiar o cursă pe care a condus-o de la început până la sfîrșit. La final, avansul său față de ocupantul locului secund, Max Verstappen, a fost de 8,7 secunde, o diferență asemănătoare celei la care urcase în startul cursei, la capătul primelor trei tururi.

+6 FOTO

Pe parcurs însă, britanicul s-a distanțat și la 20-22 de secunde, un avans descurajant pentru urmăritori. A avut timp Lewis chiar și pentru o trecere pe la boxe pentru pneuri proaspete cu trei runde înainte de final, doar pentru a reuși cel mai rapid tur și a obține punctul suplimentar.

Loc 2 miraculos

Valtteri Bottas, câștigătorul primei curse din acest sezon abreviat, a eșuat în încercarea de a-l întrece pe Verstappen pe ultimele lungimi. Chiar dacă s-a apropiat destul de mult, nu avea unde să poată încerca depășirea. Olandezul a obținut o extraordinară poziție a doua, care îi probează odată în plus calitățile de pilot, dar și temperamentul aprins, de luptător.

Max avusese un incident în turul dinaintea startului, care i-a afectat și suspensia, și aripa frontală. O provocare pentru mecanicii Red Bull, care au făcut vrăji reușind să schimbe pistonul din stânga față în timp record și să-l aducă în cursă pe batav. De acolo, a fost partea de merit a lui Verstappen, care a pilotat excelent pentru a se menține pe locul secund. Mai ales că avusese ceva probleme cu mașina sâmbătă și se calificase al șaptelea. 

Pornind al treilea pe grilă, Stroll a încheiat pe un frumos loc 4, urmat de Albo și de Vettel. Leclerc a ieșit din puncte, sosind al 11-lea și cedând în favoarea viitorului coechipier de la Ferrari, Sainz. Formula 1 va reveni pe circuitul de la Silverstone, peste două săptămâni. pentru două curse la rând în Marea Britanie, urmate de Marele Premiu al Spaniei.

Cred că la prima cursă am primit niște pumni pentru care nu eram pregătit. M-am concentrat la următoarele două și a fost fantastic. Tot weekendul am fost foarte bine, trebuie să menținem acest ritm
- Lewis Hamilton 

Primul tur a fost crucial. Faptul că ne-am strecurat între cele două mașini Mercedes pică foarte bine pentru noi. Am fost fericit cu locul al doilea, îl simt ca pe o victorie, după ce nu credeam că voi putea concura
- Max Verstappen 

86 de victoriia adunat Lewis Hamilton, care se mai apropie cu un pas de recordul lui Michael Schumacher, de 91

Clasamentul cursei de la Hungaroring

FORMULA 1. FOTO Lewis Hamilton, a 8-a victorie pe circuitul de la Hungaroring

Citește și alte știri din domeniul auto:

FOTO UPDATE Căzătură groaznică pentru Marquez în Marele Premiu al Spaniei! Are fractură și va fi operat de urgență

Dincolo de orice nesimțire! Unde a parcat un șofer din Mehedinți mașina când a ajuns la Timișoara

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rocky2
rocky2  •  19 Iulie 2020, 19:59

Nimic despre loserii de la Ferrari care au fost depasiti cu un tur si au ajuns o echipa de pluton?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează