SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ANUNȚ

Fără Schumacher în Formula 1! Americanii l-au dat afară și au readus în circuit un alt pilot: „Sunt foarte dezamăgit. Îmi meritam locul”

Mick Schumacher, la Haas, în alb // sursă foto: Imago Images
Mick Schumacher, la Haas, în alb // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2022 09:07 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 09:33

Echipa americană Haas nu i-a prelungit contractul lui Mick Schumacher (23 de ani), care va părăsi Formula 1 după doi ani. În locul acestuia, la volanul monopostului alb se va afla în 2023 un alt pilot neamț, Nico Hulkenberg (35 de ani).

Vestea finalului de sezon în Formula 1: cu 3 zile înaintea ultimei curse din an, Marele Premiu din Abu Dhabi, Haas a anunțat despărțirea de Mick Schumacher, fiul legendarului Michael, de 7 ori campion în Marele Circ.

„Am dori să-i mulțumim lui Mick pentru contribuția sa din ultimele două sezoane”, se arată în comunicatul Haas.

Replica lui Rotaru, după ce GSP a dezvăluit lista neagră de la Craiova: „Au sunat deja 3 echipe să-l ceară. Cum să renunți la el?”
CSU CRAIOVA
Replica lui Rotaru, după ce GSP a dezvăluit lista neagră de la Craiova: „Au sunat deja 3 echipe să-l ceară. Cum să renunți la el?”

Mick Schumacher, dat afară de Haas. Nico Hulkenberg îi ia locul

Imediat după, Haas i-a anunțat și înlocuitorul lui Mick: Nico Hulkenberg, care în acest an a fost pilot de rezervă pentru Aston Martin și are la activ 181 de curse în Formula 1.

Hulkenberg a condus ultima oară full-time în Formula 1 în 2019, pentru Renault. În 2020 nu a avut contract, în 2021 și 2022 a fost pilot de rezervă la Aston Martin.

„Sunt foarte fericit să prind un loc full-time la Haas pentru 2023. Simt că nu am părăsit niciodată cu adevărat Formula 1. Sunt entuziasmat să am șansa de a face din nou ceea ce iubesc cel mai mult și aș dori să le mulțumesc lui Gene Haas (n.r. proprietarul) și Gunther Steiner (n.r. directorul Haas) pentru încrederea lor”, a comentat Hulkenberg.

Mick Schumacher: „Sunt foarte dezamăgit. Merit un loc în Formula 1”

Reacția lui Schumacher a fost glacială:

Săptămâna asta va fi ultima mea cursă cu Haas. Nu vreau să ascund faptul că sunt foarte dezamăgit de decizia de a nu-mi prelungi contractul. Oricum, aș dori să le mulțumesc atât celor de la Haas, cât și celor de la Ferrari pentru această șansă.

Anii petrecuți împreună m-au ajutat să mă maturizez atât profesional, cât și ca persoană. Și mai ales atunci când lucrurile au fost dificile am realizat cât de mult iubesc acest sport.

Am fost nesigur pe alocuri, dar m-am îmbunătățit treptat, am învățat multe și știu sigur că merit un loc în Formula 1. Subiectul este încheiat pentru mine, pașii înapoi te fac mai puternic. Ard pentru Formula 1 și voi lupta din greu să revin pe grilă.

12 punctea adunat Mick Schumacher în cele 42 de curse de Formula 1 în care a condus la Haas. Cel mai bun loc obținut este 6, în Austria

37 de puncteare Haas în acest sezon, locul 8 la constructori. 25 dintre acestea (67,5%) au fost aduse de colegul lui Mick, Kevin Magnussen

În 2023, Mick Schumacher ar putea prelua rolul de pilot de rezervă la Mercedes. Ținta lui este ca în 2024 să revină printre cei 20 de piloți full-time din Marele Circ.

CV Nico Hulkenberg:

  • 181 de curse în Formula 1 
  • 0 victorii 
  • 0 podiumuri 
  • 521 de puncte 
  • 1 pole-position 
  • Debut: Bahrain 2010 
  • Echipe: Williams (2010), Force India (2012), Sauber (2013), Force India (2014-2016), Renault (2017-2019)

Tot din Formula 1: 

Scandal la vârful Red Bull, după Marele Premiu al Braziliei » Verstappen a ignorat ordinele echipei și nu s-a lăsat depășit de coechipierul Perez: „A demonstrat cine e el cu adevărat”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
m3lku
m3lku  •  19 Noiembrie 2022, 10:45

da, mick a fost mai slab decât se aștepta lumea, dar când te gândești c-a fost înlocuit de hulkenberg, un pilot la final de carieră care n-a prins niciun podium în 180 de curse, te întrebi ce strategie de supraviețuire au cei de la haas. norocul lor e că cei de la williams sunt și mai praf ca ei.

wheelwright
wheelwright  •  17 Noiembrie 2022, 14:38

Juniorul concura la cea mai saraca echipa, venea de obicei printre ultimii cand termina, dar problema lui e cate masini a distrus din greselile lui 100 %. Era cel mai pagubos pilot. Nu cred ca vinde reclama pentru numele lui, altfel il tineau aia. Macar mai dispare un pilot slab din F1.

alexiosas
alexiosas  •  17 Noiembrie 2022, 11:32
Postat de brujo pe 17 Noiembrie 2022, 10:43

Pai cum l-au dat afara daca nu i-au prelungit contractul ? :)))

logica de las fierbintian

Vezi toate comentariile (5)
Comentează