SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

FORMULA 1. Helmut Marko, oficial la Red Bull: „Piloții să fie expuși voluntar la virus!”

Helmut Marko (dreapta) alături de Max Verstappen foto Guliver/GettyImages
Helmut Marko (dreapta) alături de Max Verstappen foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 19:11

Austriacul Helmut Marko, consilier şi conducătorul programului piloţilor de perspectivă de la echipa de Red Bull, are o idee drastică legată de COVID-19: imunizarea forțată a piloților.

„Ideea mea e aceea de a organiza o tabără, ca să umplem cumva această perioadă inactivă, atât fizic, cât și mental”, a spus Marko la televiziunea austriacă ORF. ”Ar fi ocazia ideală pentru ca piloții să contracteze virusul. Astfel, vor fi pregătiți când va începe acțiunea”.

Echipa Red Bull nu e încântată de idee

O idee care însă nu a stârnit prea mult entuziasm în interiorul echipei. „Să spunem că nu au primit-o bine”, a adăugat el, dezamăgit. Strategia lui Marko era bazată pe faptul, nedovedit științific, că piloții tineri ar trece cu ușurință peste boală și astfel nu ar mai fi în pericol s-o ia pe viitor. „Avem patru piloţi de Formula 1, Max Verstappen, Alex Albon, Pierre Gasly, Daniil Kvyat, şi opt sau zece juniori de perspectivă. Toţi sunt tineri puternici cu o sănătate bună. Şi în acest mod ar fi fost pregătiţi pentru momentul în care ar reîncepe sezonul şi se anunţă un campionat foarte dur”, a argumentat Marko, 76 de ani. 

Formula 1, amânată de coronavirus

Formula 1 trebuia să debuteze pe 15 martie cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne, dar primele opt curse au fost deja anulate sau amânate. Sezonul ar urma să înceapă acum pe 14 iunie, cu Marele Premiu al Canadei de la Montreal. În loc de 22 de curse, conform planificării iniţiale, sezonul de Formula 1 ar putea cuprinde între 15 şi 18 curse.

VIDEO / Klaus Iohannis, apel către români

Helmut Marko a adăugat că „dacă sezonul va avea 15 sau 18 curse va fi foarte dificil”. 

„Nu există posibilitatea de îmbunătăţire a formei fizice în timpul sezonului, aşa că acum era momentul cel mai potrivit''
- Helmut Marko 

Citește și alte știri despre coronavirus:

Fotbaliștii trebuie să aplice pentru ajutoare sociale! Guvernul nu mai permite trimiterea lor în șomaj tehnic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează