SPORTURI  »  FORMULA 1  »  GSP LIVE

VIDEO Formula 1 în România? Dezvăluiri de la întâlnirea Tăriceanu - Țiriac - Ecclestone: „Și noi, statul român?”

Dezvăluiri de la întâlnirea Tăriceanu - Țiriac - Ecclestone
Dezvăluiri de la întâlnirea Tăriceanu - Țiriac - Ecclestone

Articol de - Publicat marti, 25 august 2020 10:35 / Actualizat marti, 25 august 2020 11:18

Călin Popescu-Tăriceanu (68 de ani), unul dintre candidații la Primăria Capitalei, a fost invitat la GSP Live, unde a vorbit despre legăturile sale cu lumea automobilismului, dar și despre starea actuală a sportului românesc.

Împătimit al curselor, Tăriceanu a rememorat întâlnirea pe care a avut-o în 2006 cu Ion Țiriac și Bernie Ecclestone, fostul boss din „Marele Circ”. Se întâmpla în Germania, cu ocazia finalei Campionatului Mondial din acel an. Introdus lui Ecclestone de către Țiriac, Tăriceanu, prim-ministru al României la acea vreme, ar fi încercat să afle condițiile în care România poate organiza o cursă de Formula 1 pe teritoriul țării noastre. 

„Am cunoscut personalități de marcă din lumea sportivă. L-am cunoscut pe Jean Todt (n.a - fost pilot și președinte al FIA), l-am cunoscut pe Bernie Ecclestone (n.a - fost șef în Formula 1), cu care am și discutat. Ion Țiriac e într-o relație foarte apropiată cu el, ne-am întâlnit la finala Campionatului Mondial de Fotbal de la Berlin.

Am înțeles de la Bernie o chestie simplă de tot. Banii de pe bilete îi ia el, publicitatea o încasează el, cateringul îl face el. Totul merge la el! L-am întrebat: «Și noi, statul român, Guvernul care oganizează»? Mi-a zis că noi ne alegem cu cursa”, a povestit Tăriceanu, la GSP Live.

Tăriceanu: „Ăia nu stau la hoteluri de 3 stele”

Tăriceanu a explicat de ce România n-a putut organiza la acel moment o cursă în „Marele Circ”, enunțând problemele de care s-ar fi lovit: „Nu poți să duci echipele într-un loc în care ai două hoteluri”, crede acesta.  

„Cursa de Formula 1 e un mare eveniment public pentru spectatori, dar și un eveniment de PR pentru țara care-l organizează. Câștigurile materiale vin din alte părți, din turism, din industria hotelieră. 

O condiție preliminară e să ai o infrastructură hotelieră care să primească echipele de Formula 1. Sunt 11 echipe care vin cu zeci de persoane, ei trebuie găzduiți undeva. Nu poți să-i duci într-un loc în care ai două hoteluri. Ăia nu stau la hotel de 3 stele, să fie foarte clar”, a mai spus fostul prim-ministru. 

Tăriceanu: „Fiind prieten cu Ecclestone, Țiriac e foarte respectat în Formula 1”

„Ion Țiriac nu voia să-și asume un rol financiar, dar era important să ai pe cineva care să-ți deschidă o ușă. La vremea respectivă, Ecclestone nu stătea cu oricine de vorbă. Țiriac este unul dintre oamenii foarte cunoscuți în lumea sportivă. Fiind prieten cu Ecclestone, e foarte respectat în Formula 1. El are un simț al afacerilor foarte bine dezvoltat și ar fi un om care ar putea să consilieze Guvernul României, care ar fi ăla, pentru un astfel de proiect” 

„Un circuit de Formula 1 n-ar fi o investiție proastă, ar putea găzdui și alte competiții, precum Cupa Porsche, Formula 2 sau motociclism” - Călin Popescu-Tăriceanu

Citește și alte știri despre Formula 1:

MP Spania. Hamilton recuperează controlul » Britanicul e la trei victorii de recordul lui Schumacher!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
cseacseavlez
cseacseavlez  •  25 August 2020, 16:10

ahahajha....***...auzi la ei f1....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1578362032478810
Tihamér Takó  •  25 August 2020, 15:11

Murim de foame...nu putem construi o ulita comunala si vrem pista,circuit Formula 1.Lasati povestile !Apucati-va si terminati macar autostrazile incepute....

napoli01
napoli01  •  25 August 2020, 14:21

E veche stirea, de-a lungul vremii a aparut de 5-6 ori prin presa.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează