FORMULA 1  ·  MP SILVERSTONE

FORMULA 1 // VIDEO+FOTO Lewis Hamilton se impune la Silverstone și intră în istoria circuitului » Ciocnire violentă între Vettel și Verstappen

Lewis Hamilton +9 FOTO
Lewis Hamilton

Duminica, 14 Iulie

Britanicul Lewis Hamilton (34 de ani) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 desfășurat pe „teren propriu”, pe circuitul de la Silverstone. 

Podiumul a fost completat de colegul lui Hamilton de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, și de Charles Leclerc, monegascul de la Ferrari.

Un eveniment notabil s-a petrecut și în interiorul echipei Red Bull Racing. Francezul Gasly a terminat în premieră o cursă în fața coechipierului Max Verstappen. Olandezul a fost implicat într-o ciocnire violentă cu Sebastian Vettel.

„Ahh, ce zi! Te iubesc, Silverstone. Spectatorii au fost minunați, le mulțumesc că au venit și că mi-au oferit oportunitatea să particip la un asemenea eveniment! Nu vă pot spune câte de mândru sunt să fiu aici, în fața familiei mele și a acestei mulțimi extraordinare. Ai crede că te obișnuiești cu așa ceva, dar eu mă simt ca și cum ar fi prima oară”
Lewis Hamilton

Hamilton, cel mai titrat la Silverstone

Cu victoria obținută astăzi, Hamilton a atins borna de 6 curse câștigate pe circuitul de la Silverstone (2008, 2014, 2015, 2016, 2017 și 2019). I-a depășit pe Jim Clark (Marea Britanie) și Alain Prost (Franța).

Clasamentul etapei

80de victorii a atins Hamilton în carieră, cu cea de aziCum era Vica Blochina pe vremea când dansa în clubul Melody. I-a fost amantă lui Victor Pițurcă și au un copil

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
Program TV complet

Liga 1