SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL AUSTRIEI

Fiasco în Formula 1! La 5 ore după cursă au anunțat OPT penalizări și au dat clasamentul peste cap. Pilotul Ferrari a răbufnit

Încadrarea în limitele circuitului a fost o mare problemă în Austria // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Încadrarea în limitele circuitului a fost o mare problemă în Austria // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 08:45 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 08:53

La 5 ore după finalul Marelui Premiu al Austriei în Formula 1, oficialii Federației Internaționale de Automobilism au penalizat nu mai puțin de 8 piloți pentru faptul că au depășit limitele circuitului în repetate rânduri în timpul cursei. Ca atare, clasamentul întrecerii mai jos de locul 3 s-a modificat considerabil. Podiumul, Verstappen - Leclerc - Perez, a rămas la fel.

Cele 71 de tururi ale cursei din Austria au fost extrem de dificil de gestionat pentru comisarii de cursă. Motivul, faptul că piloții au depășit în repetate rânduri limitele circuitului, adică au trecut de linia albă cu toate cele 4 roți ale monopostului.

În timpul cursei, comisarii au dictat mai multe penalizări pentru abaterile repetate ale piloților. La 4 ieșiri în decor, câte 5 secunde de penalizare. La 5 depășiri, 10 secunde. Apoi numărătoarea reîncepe de la zero.

Dinamo începe săptămâna cu două transferuri! Unul i-a interzis visul lui Gigi Becali în 2022
DINAMO
Dinamo începe săptămâna cu două transferuri! Unul i-a interzis visul lui Gigi Becali în 2022

Fiasco în Formula 1! La 5 ore după cursă au anunțat OPT penalizări

La scurt timp după finalul cursei, reprezentanții echipei Aston Martin au protestat, susținând că au fost ratate multe momente în care adversarii lor au depășit limitele circuitului. Ca atare, comisarii de cursă au investigat, iar la cinci ore după finalul cursei au dictat penalizări noi pentru 8 piloți:

  • Carlos Sainz (Ferrari) - 10 secunde 
  • Lewis Hamilton (Mercedes) - 10 secunde 
  • Pierre Gasly (Alpine) - 10 secunde 
  • Alexander Albon (Williams) - 10 secunde 
  • Esteban Ocon (Alpine) - 30 de secunde 
  • Logan Sargeant (Williams) - 10 secunde 
  • Nyck de Vries (AlphaTauri) - 15 secunde 
  • Yuki Tsunoda (AlphaTauri) - 5 secunde

    În cazul piloților cu mai mult de 10 secunde este vorba despre o sumă a penalizărilor. Ocon, de exemplu, a fost penalizat de 4 ori: 10 secunde, 10 secunde, 5 secunde, 5 secunde. 

Aceste secunde de penalizare le-au fost adăugate piloților la timpul final stabilit în cursă, astfel că ordinea s-a modificat substanțial.

Noul top 10 al cursei arată așa:

Fiasco în Formula 1! La 5 ore după cursă au anunțat OPT penalizări și au dat clasamentul peste cap. Pilotul Ferrari a răbufnit

Față de clasamentul inițial al întrecerii, podiumul a rămas neschimbat, Lando Norris, Fernando Alonso, George Russell și Lance Stroll au urcat o poziție, Carlos Sainz a căzut două locuri, iar Lewis Hamilton și Pierre Gasly au coborât o treaptă.

Carlos Sainz a reacționat ironic

Cel mai „șifonat” din această decizie a ieșit Carlos Sainz, pilot Ferrari, ajuns pe 6 de pe a patra poziție. El fusese penalizat cu 5 secunde și în timpul cursei și a comentat la o postare oficială în care Formula 1 anunța noul clasament: „Frumos făcut”, cu un emoticon ironic de aplauze.

Fiasco în Formula 1! La 5 ore după cursă au anunțat OPT penalizări și au dat clasamentul peste cap. Pilotul Ferrari a răbufnit

Pentru ca astfel de momente să fie evitate pe viitor, comisarii de cursă au recomandat ca „o soluție să fie găsită pentru problema depășirii limitelor pe acest circuit”.

Tot din Formula 1: 

Accidentul fatal de sâmbătă le-a dat fiori piloților din Formula 1: „În curând ne vom juca din nou cu focul”

Anunț major în Formula 1: echipa cu pretenții își schimbă numele și sponsorii

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (4)
unurtr
unurtr  •  03 Iulie 2023, 13:19

Toată lumea este împotrtiva Ferrari! Sunt prea buni, dar trebuie să câștige Red Bull mereu și cu casele de pariuri... nu degeaba se spune ca Formula 1 e "Marele Circ" ;))

m3lku
m3lku  •  03 Iulie 2023, 11:33

și Lando Norris a ieșit o dată în mod evident cu toate cele 4 roți

elgabri
elgabri  •  03 Iulie 2023, 11:29

Pai nu se spune ca Formula 1 e "Marele Circ" ;))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează