SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL AUSTRIEI

FORMULA 1 // Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Austriei: „Conduci dur sau stai acasă!”

FOTO: Guliver/GettyImages +2   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2019 19:31

FORMULA 1 // Max Verstappen s-a impus pe circuitul Red Bull din Spielberg după un duel încins cu pole position-ul Charles Leclerc.

Pe cât de adormitoare a fost cursa de săptămâna trecută, din Franța, pe atât de palpitantă s-a dovedit cea din Austria, cu un vârf al suspansului concentrat în ultimele tururi.

Acolo unde Verstappen a avansat formidabil, ajungând să se bată roată la roată și aripă la aripă, literalmente, cu Charles Leclerc.

Monegascul a pornit din pole position – pentru a doua oară în acest sezon, după Bahrein - și a părut că poate controla cursa, cu atât mai mult cu cât olandezul a avut un start slab și a picat de la 2 pe 7 în primul tur.

Cei de la Red Bull au avut însă inspirația de a-l chema pe Max la boxe 10 tururi mai târziu decât trecuse pe acolo Leclerc.

De pe poziția a patra, Verstappen a început drumul nebunesc al recuperării pentru a câștiga cursa. Pe pneuri mai proaspete decât ale celor din fața lui, el a condus rapid și abil, până când s-a apropiat amenințător de Charles.

Manevra prin care l-a depășit pe acesta a adus un vuiet din partea tribunei care strălucea în portocaliu.

Numeroși suporteri olandezi au venit să-l susțină pe Verstappen, iar felul în care acesta și-a dirijat monopostul i-a făcut să nu regrete alegerea de a-și petrece duminica în căldura teribilă de la Spielberg.

Max a încercat să treacă de monegasc, dar nu a reușit din prima, la a doua tentativă, în penultimul tur, a reușit, însă cu o mișcare controversată, pe care stewarzii au anunțat foarte repede că o vor cerceta.

gettyimages 1159220001

„Condus dur sau stai acasă”

Olandezul a plonjat pe interior, nelăsându-i spațiu rivalului, care a alunecat în afara pistei. Așa și-a câștigat avantajul pe care nu l-a mai cedat până la final.

„E ori condus dur ori stai acasă. Iar dacă astfel de lucruri nu sunt permise în cursă, atunci trebuie să stăm acasă”, a declarat Verstappen, ușor înțepat, în interviul de după finiș.

„Cursa a fost bună, spre final am avut o degradare mai mare a pneurilor, așa că Max a revenit”, a explicat Leclerc.

Inițial, acesta a reacționat precaut în legătură cu incidentul. „Îi voi lăsa pe stewarzi să decidă. Eram pe exterior, ca în turul dinainte, când a fost perfect, mi-a lăsat spațiu cât o mașină – apoi însă nu a mai făcut-o, m-a împins în afară, așa că nu am avut șansa să revin. E păcat”.

Decizia a fost dezbătută mai bine de 3 ore, piloții au fost audiați, iar concluzia a fost că nu e necesară nicio penalizare. Rezultatul de pe pistă a fost validat după o așteptare plină de emoții, dubii și păreri exprimate peste tot.

Finlandezul a venit al treilea, iar britanicul a avut cea mai palidă apariție din 2019, zbătându-se pentru poziția a cincea. Peste două săptămâni, caravana se mută la Silverstone. Până atunci, multe lucruri de rumegat. 

Clasamentul etapei

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1745flo
1745flo  •  02 Iulie 2019, 02:01

Olandezul nu a spus nimic de condus dur, a spus doar "cui nu-i place sa alerge, sa stea acasa!" Ferrari deocamdata mai stau la coada pentru prima victorie, doar ca deja am trecut intr-a doua jumatate a anului!

viomarmi22
viomarmi22  •  01 Iulie 2019, 11:36

Leclerc a fost slab la minte, atunci când a avut posibilitatea să se distanțeze, au fost și mai mult de 5 sec. față de Bottas nu a făcut-o, a mers la siguranță având aer curat în față ! Greșeala de a te considera învingător dinainte l-a costat pe monegasc, probabil a învățat ceva din pățania asta, pentru că nu cred că Ferrari era o mașină de bătut de către o mașină Honda având un motor mai slab cu vreo 20CP, Verstappen a scos untul din mașina lui, pe când Ferrari au mers la siguranță !!!

mihai_luchian
mihai_luchian  •  30 Iunie 2019, 22:26

În afară de faptul că este olandez, deci încearcă să înlocuiască o școală de piloți riguroasă cu tupeul caracteristic nației din care face parte, pot să spun că nu mă deranjează nimic la el, este o pată de culoare în circuit. Cred eu, deja mult mai titrat ca tac'su. Baftă în continuare!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează