SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Formula 1: Mercedes a anunțat data lansării monopostului pentru 2022

Mercedes W13 // Foto: motorsport.com
Mercedes W13 // Foto: motorsport.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 16:28 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 17:01

Echipa germană, care a câștigat anul trecut campionatul mondial al constructorilor, a anunţat pe rețelele de socializare că noul Mercedes W13 va fi prezentat pe 18 februarie.

Astfel, Mercedes își va lansa monopostul a doua zi după rivala Ferrari și totodată, cu puțin timp înainte de începerea primului test de Formula 1 din pre-sezon, desfășurat la Barcelona, pe 23 februarie.

Evenimentul celor de la Mercedes va avea loc la Silverstone și va fi găzduit în format digital, fiind transmis pe rețelele de socializare ale echipei germane.

Pe lângă faptul că monopostul este construit conform noilor reguli din 2022, se așteaptă, de asemenea, ca Mercedes să revină la culoarea argintie, asta după ce timp de două sezoane, în 2020 și 2021, monopostul a folosit culoarea neagră pentru a susține mișcarea „Black Lives Matter”.

Mercedes speră să domine și în noua eră a Formulei 1

Echipa speră că noua mașină îi va permite să continue dominația de care s-a bucurat în Formula 1 de-a lungul erei turbo-hibrid.

Mercedes a câștigat fiecare campionat al constructorilor din 2014, dar a pierdut anul trecut în lupta piloților în fața rivalului de la Red Bull, Max Verstappen, după finalul controversat al Marelui Premiu de la Abu Dhabi.

De asemenea, echipa germană va alinia o formație integral britanică pentru 2022, alcătuită din Lewis Hamilton și George Russell, cu Valtteri Bottas mutându-se la Alfa Romeo.

Sezonul de Formula 1 din 2022 va începe pe 20 martie cu Marele Premiu al Bahreinului.

  • Articol de Sebastian Andrei Cristian

Citește și alte știri din Formula 1:

Inginerul român de la Mercedes se destăinuie Gazetei: „Așa a început povestea mea în Formula 1. Abia așteptăm sezonul 2022, Hamilton se va dezlănțui!”

Anunță revenirea Scuderiei Ferrari în lupta pentru titlu: „100% lupt la campionat în 2022”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează