FORMULA 1  ·  MARELE PREMIU AL MEXICULUI

FORMULA 1 / MP al Mexicului » Decizia se amână! Lewis Hamilton așteaptă cursa din SUA pentru a se încorona campion

Articol de — Duminica, 27 Octombrie 2019, 11:37

Lewis Hamilton putea să-și fi asigurat titlul mondial pe circuitul Hermanos Rodriguez, dar, deși a câștigat cursa, va trebui să aștepte până la următoarea, cea din SUA.

La final, zâmbetul britanicului e generos. "Nu e problemă, nu mă grăbesc", îi spune compatriotului Jenson Button în interviul de după cursă. "Îmi place să concurez", adaugă, făcând aluzie la faptul că trebuie să mai aștepte până când cucerirea unui nou titlu mondial, al șaselea, va fi pecetluită. Putea să fi reușit acest lucru în Mexic și existau numeroase variante pentru ca acest lucru să se întâmple.

Toate implicau însă ca Valtteri Bottas, coechipierul britanicului de la Mercedes, să fie departe de el în clasamentul final al cursei. În ultimii trei ani, aici își asigurase coroana de campion, chiar dacă nu neapărat cu primul loc al podiumului. Nu a fost cazul acum, iar Hamilton a prețuit mai degrabă faptul că s-a impus pe circuitul Hermanos Rodriguez, acolo unde nu se mai câștigase din 2016.

A făcut acest lucru cu o porțiune finală de întrecere încinsă și cu o strategie cu o singură oprire, ambițioasă, dar dusă cu bine la capăt. Când monopostul său s-a putut odihni, în fine, pneurile erau istovite după 48 de tururi consecutive în care fuseseră muncite pe pista mexicană. Hamilton a rezistat în fața unui Vettel care se apropia vertiginos, sperând să poată forța rocada. Până la urmă, germanul a încheiat pe 2, iar Bottas pe 3.

Din nou sabotat

Încă o cursă cu gust amar pentru Leclerc, cel care plecase din pole position. Monegascul are motive să se uite cu ochi scrutători spre echipa sa, care i-a gândit o strategie diferită de a lui Vettel, după care a venit o oprire la boxe dezastruoasă, cu mult timp pierdut. Verstappen, retrogradat pe 4 la start, a mers din contact în contact, întâi Hamilton, apoi Bottas, a făcut pană, dar a pilotat în stilul său, curajos și agresiv, recuperând și încheind pe 6.

Favoritul local, Sergio Perez, ovaționat de o audiență care a adunat 346.000 de oameni, a trecut linia de sosire în poziția a șaptea. O răsplată meritată pentru coloratul weekend mexican. Motoarele abia au timp să se răcească, duminică va fi o nouă întrecere, în SUA, la Austin, când poate că se vor lămuri lucrurile la vârful clasamentului individual.

100de Mari Premii câștigate a adunat Mercedes în postură de constuctor odată cu victoria din Mexic

10curse a câștigat anul acesta Lewis Hamilton dintr-un total de 83

Retrogradat din pole

Verstappen reușise cel mai rapid timp în calificările de sâmbătă, însă a plecat până la urmă din poziția a patra pentru că nu a respectat precauțiile dictate de steagul galben și nu a încetinit. Ce se întâmplase? Bottas părăsise pista, ajungând în barierele de protecție, în încercarea sa de a-și îmbunătăți timpul, iar monopostul său a suferit avarii vizibile. Înaintea lui Max, Vettel a respectat regulamentul, deși vederea steagurilor i-a produs disperare: "Nu pot să cred. Era un tur superbun". A adăugat apoi că "pentru mine a fost clar că e dublu galben. Am văzut că Valtteri e în bariere, oamenii săreau să-l ajute". Olandezul, în schimb, a mers din plin. Stewarzii au investigat cazul abia după ce Verstappen a recunoscut la conferința de presă că era la curent cu incidentul, dar că nu a redus viteza.“Lorena mi-a dat coronavirus și atunci am ucis-o”. Anchetatorii italieni au făcut imediat testarea. Care a fost rezultatul

Libertatea

Comentarii (3)

Felix-daniel Pinga  •  28 Octombrie 2019, 10:05

10 curse din 83? Poate curse charter sau curse de cai..

mihai_luchian  •  28 Octombrie 2019, 09:09

Verstappen nu se lasă până nu-l nenorocește pe vreunul, mai ales că se și fălește cu tupeul lui. Poate asta impresiona la 18 ani, dar nu acum, acum trebuie să arate că are minte, nu minte lipsă. În felul ăsta nu o să ajungă niciodată campion mondial, poate primește titlul de "nebunul anului" in fiecare an, dar mai mult nu cred.

rocky2  •  28 Octombrie 2019, 00:30

Hamilton era campion mondial inca de la prima cursa! Mercedes si el nu au adversar!

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1