FORMULA 1  ·  F1

FORMULA 1 // VIDEO Nigel Mansell crede că „Marele Circ” și-a pierdut farmecul: „Pe vremea mea, mașina încerca să te omoare!”

Nigel Mansell, 65 de ani, fostul campion mondial din F1, nu este încântat de ceea se întâmplă acum în circuit // foto: Guliver/Getty Images
Nigel Mansell, 65 de ani, fostul campion mondial din F1, nu este încântat de ceea se întâmplă acum în circuit // foto: Guliver/Getty Images

Articol de — Miercuri, 24 Iulie

Nigel Mansell, 65 de ani, fostul campion mondial din F1, nu este încântat de ceea se întâmplă acum în circuit: „Pe vremea mea, mașina încerca să te omoare la fiecare curbă. Acum, această experiență nu mai există”.

Nigel Mansell (65 de ani), campionul mondial din 1992, a declarat că piloții de astăzi din Formula 1 nu vor experimenta niciodată senzațiile tari pe care un monopost le oferea în trecut.

Mai mulți oameni importanți din F1 sunt de părere că greutatea mașinilor din zilele noastre trebuie redusă considerabil, deoarece greutatea ia din spectacolul de pe circuit, fiindcă scade viteza și agilitatea.

De exemplu, monopostul Williams-Renault al lui Mansell, de acum aproape 30 de ani, cântărea doar 540 de kilograme, cu 200 de kg mai puțin decât limita de jos de astăzi.

„Conducând acele mașini a reprezentat cea mai încântătoare experiență pe care o poți avea în viață. Din păcate, Formula 1 nu se va întoarce niciodată acolo. Piloții de astăzi nu vor cunoaște cum se simte o mașină cu adevărat. Atunci, la fiecare curbă, la 290 de km/h, mașina încerca să te omoare”, a spus Nigel Mansell pentru revista FIA Auto.

Cariera lui Nigel Mansell

Curse: 190
Victorii: 31
Podiumuri: 106
Titluri de campion: 1

Vezi și: FORMULA 1. Romain Grosjean a urlat și a pus hoții pe fugă în timpul unui jaf: "Suntem toți în siguranță”Cum era Vica Blochina pe vremea când dansa în clubul Melody. I-a fost amantă lui Victor Pițurcă și au un copil

Libertatea

Comentarii (1)

univ_craiova1  •  24 Iulie 2019, 18:41

Practic conduci mașini teleghidate... Înainte se pierdea mai mult timp la pit acum nu mai dai nicio șansă celui de pe locul 2.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
Program TV complet

Liga 1