SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL BELGIEI

FORMULA 1 / Primul triumf! Charles Leclerc câștigă în premieră Marele Premiu al Belgiei

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 21:34

Charles Leclerc este, în fine, pe lista câștigătorilor în F1, după o cursă în care Ferrari i-a protejat poziția, stopându-l pe Vettel. Leclerc a câștigat Marele Premiu al Belgiei.

Un weekend dulce și amar pentru pilotul monegasc, care a mai trecut de două ori în acest sezon pe lângă prima sa victorie în F1, în Bahrain și în Austria. Dulce pentru că acea invizibilă, dar persistentă gheață a fost spartă până la urmă. Amar pentru că s-a întâmplat la o zi după ce prietenul din copilărie Anthoine Hubert își pierdea viața într-un accident de F2 pe același circuit. 

"Pe de o parte e un vis pe care l-am avut de mic și care s-a împlinit. De cealaltă, a fost foarte dificil pentru mine, am pierdut un prieten, aceste situații sunt grele. Prima mea cursă, am făcut-o cu el, erau acolo și Ocon, și Gasly", a mărturisit Leclerc la puține momente după ce a trecut linia de sosire. 

În același timp, un weekend în care lucrurile s-au legat, în fine, fără ca vreun factor extern să intervină și să strice totul. 

A dominat toate cele trei sesiuni de antrenamente și cele trei secvențe ale calificărilor, reușind al treilea pole position al său din 2019. Apoi, în cursă, a condus până când coechipierul Sebastian Vettel l-a depășit după intrarea la boxe. Cei de la Ferrari, simțind momentul favorabil al lui Leclerc, l-au intruit pe cvadruplul campion mondial să nu-i stea în cale. 

„De mare ajutor”

„Ar trebui să fim fericiți pentru prima victorie a lui Charles, a condus foarte bine, forțând de la primul tur până la final”, spunea și șeful de la Ferrari, Mattia Binotto, care obține și el primul succes de când a preluat funcția de la polemicul Maurizio Arrivabene. 

„A trebuit să-l stopăm pe Sebastian pentru a proteja poziția și pentru a ne proteja față de cei de la Mercedes, nu am avut altă soluție. Sebastian a fost de mare ajutor pentru Charles, au mers bine împreună, ca niște colegi”, a adăugat.  

De când Vettel s-a dat deoparte, Leclerc a stat în față cu un avans confortabil și a gestionat cu mult sânge rece un atac venit din partea lui Lewis Hamilton pe ultimele tururi. Cu această izbândă, monegascul în vârstă de 21 de ani devine al treilea cel mai tânăr învingător într-o cursă de F1. 

Și aduce zâmbetul în tabăra celor în roșu aprins, care nu mai contabilizaseră o victorie de la cea a lui Kimi Raikkonen în Marele Premiu al SUA din sezonul trecut.  

Hamilton și Bottas au completat podiumul, în această ordine, într-o cursă în care Verstappen, abandon, nu a reușit să termine între primii 5 după mai bine de un an, de la cursa din Ungaria 2018. Următoarea oprire, pe 8 septembrie, în Italia. 

"Seb a fost foarte drăguț și fără el totul ar fi fost mult mai dificil în încercarea de a câștiga această cursă" 
-Charles Leclerc 

"Ferrari au fost prea rapizi pe liniile drepte. Îl felicit pe Charles pentru prima lui victorie, a mai fost aproape, sunt fericit pentru el" 
-Lewis Hamilton 

Clasamentul cursei

FORMULA 1 / Primul triumf! Charles Leclerc câștigă în premieră Marele Premiu al Belgiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează