SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL QATARULUI

Scenă incredibilă în calificări » A mers la interviu pe locul 3 și s-a întors pe 6: „Minunat. O să... o să încerc din nou”

Oscar Piastri // foto: Imago Images
Oscar Piastri // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 08:31 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 08:34

Scenă stânjenitoare pentru Oscar Piastri (22 de ani), pilot McLaren, în calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 din Qatar, cursă programată duminică seara, ora 20:00. 

Conform timpilor inițiali de la finalul Q3, ultima secvență a calificărilor, pilotul australian ar fi trebuit să ocupe locul 4. 

Retrogradarea coechipierului său, Lando Norris, căzut pe 10 după ce timpul din Q3 i-a fost șters pentru că a depășit limitele circuitului, l-a urcat pe Oscar pe 3, astfel că acesta a mers la interviurile televizate de la finalul calificărilor, așa cum procedează primii 3 clasați. 

„Nu sunt foarte mulțumit cu ce am reușit, a fost un ultim tur foarte împrăștiat. Configurația pe care am ales-o la Spa (n.r. - în etapa din Belgia) ne-a adus locul 2 în cursa sprint, deci nu a fost tocmai rea...”, a apucat să spună Piastri, moment în care pe grafică a apărut înștiințarea că ultimul lui tur din Q3 a fost șters, pe motiv că a depășit limitele circuitului în virajul 14.

Max Verstappen, cu o mână pe al treilea titlu la rând în Formula 1. Ce trebuie să se întâmple în Qatar
PILOȚI
Max Verstappen, cu o mână pe al treilea titlu la rând în Formula 1. Ce trebuie să se întâmple în Qatar

Scenă incredibilă în calificările din Qatar. Oscar Piastri a mers la interviu pe locul 3 și s-a întors pe 6

A urmat un schimb de replici stânjenitor cu reportera. „Doar ce am aflat că ai fi încălcat limitele pistei. Știai să fii investigat pentru asta?”, a fost întrebat Oscar.

Încurcat, australianul a răspuns: „Aaah... nu știam. E haios, nu?”.

„Oh, Doamne, pare că ai fost retrogradat pe locul 6. Așa că... a fost minunat să vorbim, Oscar. Mulțumesc”, i-a transmis apoi reportera.

„Minunat. O să... o să încerc din nou mâine”, a adăugat pilotul înainte să părăsească zona interviurilor.

Cu un timp contabilizat de 1:24.540, Oscar Piastri va începe cursa de duminică pe locul 6, sub Verstappen, Russell, Hamilton, Alonso și Leclerc.

Aflat la primul lui sezon în Formula 1, australianul a obținut până acum 57 de puncte, inclusiv un podium etapa trecută, în Japonia, unde a încheiat cursa pe locul 3.

Până la Marele Premiu de duminică seara, în Formula 1 vor avea loc calificările pentru cursa sprint (sâmbătă, ora 16:00), apoi cursa sprint, tot astăzi, de la 20:30.

Mai multe știri din Formula 1:

Max Verstappen va pleca din pole-position la Marele Premiu din Qatar » Olandezul poate fi campion mondial înainte de cursă!

Apple bagă o AVERE pentru Formula 1! Ar fi tranzacția sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează