SPORTURI  »  FORMULA 1  »  RED BULL

Incredibil: Sergio Perez a anunțat că „voi încerca să-l înving pe Verstappen”. Șeful Red Bull l-a pus la punct

Sergio Perez și Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages
Sergio Perez și Max Verstappen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 noiembrie 2022 13:37 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2022 15:02

Helmut Marko (79 de ani), unul dintre cele mai importante nume din conducerea Red Bull Racing, spune că „pur și simplu nu este posibil să-l învingi pe Max Verstappen”, campionul din Formula 1 în ultimii 2 ani. Afirmațiile sale vin după ce coechiperul lui Verstappen, Sergio Perez, a precizat că va încerca să devină campion anul viitor.

Din 2017, Max Verstappen nu a mai fost învins într-un sezon de Formula 1 de coechipierul său de la Red Bull, indiferent că vorbim despre Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon sau Sergio Perez.

În ultimii 2 ani, Verstappen a ridicat nivelul și a devenit dublu campion mondial, de fiecare dată la o diferență mare de puncte față de coechipierul Sergio Perez.

Clubul din Liga 1 aflat pe marginea prăpastiei: „Bătaie de joc, cerșim în stânga și în dreapta! Am ajuns să iau pastile”
FINANCIAR
Clubul din Liga 1 aflat pe marginea prăpastiei: „Bătaie de joc, cerșim în stânga și în dreapta! Am ajuns să iau pastile”

Sergio Perez, Red Bull Racing: „La anul voi încerca să-l înving pe Max Verstappen”

Întrebat după Marele Premiu al Mexicului cum este să-i fie coechipier campionului mondial, Perez a spus:

E o mare provocare. Max este la un nivel foarte înalt de la prima sesiune de antrenamente până la finalul weekendului, așa că încerc să învâț puțin câte puțin, să-l copiez și să-l înving. 

Nu e o misiune ușoară, nu cred că există un pilot care să vină și să-l bată de la bun început. E aici de ceva vreme, dar mă apropii încet, încet. Anul viitor voi încerca să-l înving din nou, vom vedea.

La scurt timp după declarațiile lui Perez, Helmut Marko, unul dintre cele mai importante nume din angrenajul Red Bull, „vânătorul” de talente al echipei, a afirmat că „Max este special, pur și simplu nu poți să-l bați”.

Helmut Marko, despre duelul dintre Max Verstappen și ceilalți piloți care au condus pentru Red Bull

„Să-l ai pe Max coechipier nu este bine pentru cariera ta. Max este foarte special. A fost antrenat într-un mod foarte dur de tatăl său, dar cu mult succes.

De exemplu, când avea mai puțin de 10 ani, erau în Italia. De îndată ce începea să plouă, toți ceilalți piloți intrau la cafenea, să bea o cafea sau să mănânce o prăjitură. Max trebuia să rămână afară, uneori cu degetele înghețate. De asta e atât de bun în ploaie, se poate adapta imediat.

Coechipierii lui Verstappen își compară mașina cu a lui: «Are aceleași piese?» Se întreabă «Cum pot să-l înving?». Nu pot, așa că încearcă să schimbe setările mașinii sau să-și adapteze stilul de condus. Nu pot accepta că pur și simplu nu sunt la fel de buni ca el.

La un moment dat, trebuie să recunoști că este special și că nu ai cum să-l învingi. Rolul meu e să-i fac să înțeleagă asta. E crud? Nu cred”, a precizat Marko pentru CarAndDriver.com.

Până în acest punct al sezonului 2022, Max Verstappen a obținut 416 puncte, cel mai mare număr din istoria competiției, deși mai sunt două curse din sezon (Brazilia, 13 noiembrie, și Abu Dhabi, 20 noiembrie). Sergio Perez, locul 2 în clasamentul general, are 280 de puncte.

Tot din Formula 1: 

Boicot! Verstappen și Red Bull au ignorat o importantă televiziune britanică: „De ajuns, m-au jignit tot anul!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează