SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL GERMANIEI

FORMULA 1 // FOTO Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Germaniei » Revenire spectaculoasă pentru Sebastian Vettel + Clasamentul actualizat

Foto: Guliver/GettyImages +17   FOTO
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2019 18:36

Max Verstappen (Red Bull) s-a impus în Marele Premiu al Germaniei,  circuitul Hockenheimring, după o cursă palpitantă, cea mai frumoasă de până acum a sezonului. 

„Film de groază combinat cu o comedie neagră”

Așa a descris cursa ocupatul locului 3, Daniil Kvyat, care s-a clasat după Max Verstappen și Sebastian Vettel într-o întrecere îmbibată de evenimente

Vă amintiți cursa-somnifer din Franța? Ei bine, de atunci au urmat trei Grand Prix-uri electrizante, cu intrigi complicate, fascinante. Azi, în Germania, pe circuitul de la Hockenheim, au fost atâtea evenimente încât Vettel a spus la final, de mai multe ori, că i s-a părut o întrecere foarte lungă.

Așa a arătat și din afară, într-o zi tulburată de ploaie, de ieșiri în decor, ciocniri și erori. În cele din urmă, un podium surprinzător, pe care au urcat, în ordine, Max Verstappen, Sebastian Vettel și Daniil Kvyat. Ultimul, la puține ore după ce devenise tăticul unei fetițe împreună cu logodnica sa, Kelly.

Sânge rece olandez

Plecat al doilea de pe grilă, olandezul a fost cel care, dintre toți, a reușit o cursă fără zgârieturi și ezitări. O vreme a stat al treilea, în spatele celor doi de la Mercedes, Hamilton și Bottas, apoi, în partea a doua, s-a mutat în față și a reușit să treacă linia de sosire primul.

Pentru a doua sa victorie din acest sezon. Cei de la Red Bull au avut deciziile strategice potrivite, iar Verstappen a judecat, la rândul său, cu multă maturitate, condițiile dificile pentru a duce la capăt cu bine o cursă complicată. Și a arătat ca un pilot de rasă, un viitor campion.

Impresionantă și evoluția lui Sebastian Vettel, care a plecat ultimul de pe grilă, după ce nu reușise să stabilească un timp în calificări. Germanul a încheiat întrecerea al doilea, venind de atât de departe încât părea improbabil să izbutească.

„A fost o cursă lungă, la un moment dat mi se părea că nu se va sfârși niciodată. A fost greu din cauza condițiilor meteo și greu să descifrezi care este cea mai inteligentă mișcare”, a explicat Sebastian.

Al treilea - Daniil Kvyat, revenit anul acesta în F1 după an în care a fost pilot de încercare la Ferrari. „Formidabil să fiu din nou pe podium. Sunt fericit. Cursa a fost un film de groază combinat cu o comedie neagră. La un moment dat, am crezut că gata, s-a terminat, dar a fost incredibil, un rollercoaster, precum cariera mea”, a spus rusul în interviul de la final.

Dezastru Mercedes

Într-adevăr, o nebunie, cu 6 opriri la boxe pentru Kevin Magnussen și Lewis Hamilton și 5 pentru Verstappen, Vettel, Lance Stroll, Romain Grosjean, Robert Kubica și George Russell. Cel mai mult au suferit piloții Mercedes, tocmai în weekend-ul aniversar al echipei. Hamilton, plecat primul, a terminat pe 11, cu două erori în spate și o penalizare. Bottas, colegul lui, nici nu a încheiat întrecerea, pecetluind o zi de uitat pentru team-ul german.

Piloții au la dispoziție doar o săptămână pentru a-și reveni din haosul de la Hockenheim pentru că urmează Marele Premiu al Ungariei. Va fi oare la fel de agitat?

„A fost uimitor să câștig pentru că a fost dificil să iau deciziile bune, a trebuit să fiu foarte concentrat. Am încercat să nu greșesc prea mult. Cu anii, înveți, sunt foarte fericit cu acest rezultat”
Max Verstappen

4 safety car-uri au fost instituite în cursa din Germania și alte două safety car-uri virtuale

clasamentul cursei

clasament

clasament piloți

piloti

clasament constructori

constructori

MP al Germaniei

FINAL! Max Verstappen (Red Bull) a câștigat Marele Premiu al Germaniei, de pe circuitul Hockenheimring, fiind urmat de Sebastian Vettel (Ferrari) și Daniil Kvyat (Toro Rosso).

turul 60: Au mai rămas cinci tururi! Verstappen conduce cursa, Kvyat îl urmează, iar pe trei e Stroll.
turul 57:
Bottas, în luptă pentru locul trei cu Stroll, pierde controlul mașinii și iese în decor, distrugându-și monopostul. Safety car-ul își face din nou apariția pe pistă.
turul 54:
Hamilton iese în decor, dar se redresează și reintră pe pistă, însă e la peste 40 de secunde de liderul Verstappen.
turul 52:
Verstappen conduce cursa, fiind la peste 9 secunde de urmăritorul Kvyat. Pe poziția a treia e Lance Stroll.
turul 49: 
Hulkenberg e devastat după ce a fost obligat să abandoneze.

turul 48: Verstappen revine în fruntea cursei, după ce Hamilton trece și el pe la boxe pentru a-și schimba pneurile.
turul 46:
Safety car-ul părăsește pista! Hamilton e lider, dar încă n-a intrat la boxe. Tocmai s-a anunțat că s-a oprit ploaia și trebuiesc schimbate pneurile.
turul 43:
Safety car-ul și-a făcut din nou apariția pe pistă. Verstappen continuă să fie lider, pe doi e Bottas la doar două secunde distanță, iar podiumul e completat de Hamilton.
turul 40: 
Hulkenberg abandonează și el după ce iese în decor pe nisip.

turul 35: Cinci secunde de penalizare pentru Lewis Hamilton pentru că a intrat pe banda greșită la boxe. Acesta ocupă locul 3 în acest moment, la puțin peste 11 secunde de primul loc și la sub 4 secunde față de poziția a 4-a pe care se află Hulkenberg.
turul 30:
Ploaia le dă mari bătăi de cap piloților. Aproape toți au probleme în virajele mai strânse de pe circuit. Hamilton a ieșit și el în decor în apropierea boxelor, după care s-a îndreptat către propriii mecanici.

turul 29: Leclerc se oprește pe nisipul din afara circuitului și nu mai poate continua cursa. Steagul galben își face apariția.

turul 28: Verstappen, la pun pas să iasă în decor! Și-a stabilizat mașina după ce a derapat într-un viraj.
turul 23:
Ploaia își face din nou apariția pe circuitul din Hockenheimring.
turul 20:
Hamilton conudce în continuare. Bottas și Verstappen se luptă pentru locul 2, în timp ce Charles Leclerc trage tare pentru a-i ajunge pe cei doi
turul 17:
Cursa s-a reluat. Oficialii de cursă au activat DRS-UL
turul 15:
Cursa se desfășoară sub Virtual Saftey Car
turul 14:
Daniel Ricciardo, pilotul Renault, a abandonat după o defecțiune la moto
turul 10:
Cursa este într-un moment neutru. Hamilton este lider autoritar, urmat de Bottas, Verstappen și Leclerc.
turul 4:
Mașina de siguranță a ieșit de pe pistă! Cursa s-a reluat
turul 2:
Sergio Perez, pilotul Racing Point, a ieșit în decor.  Cursa se va desfășura sub Saftey Car
turul 1: A început cursa! Start nebun. Hamilton a plecat perfect și se menține primul. Bottas este al doilea, Kimi e pe 3. Vettel a urcat 4 locuri și e pe 6, Leclerc e pe 6.
Cursa încă nu a început, piloții făcând mai multe tururi de formare pentru a usca pista.

cum a arătat GRILA DE START PENTRU MP AL GERMANIEI

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
lionforever
lionforever  •  28 Iulie 2019, 20:53

Doar cinci secunde pentru personajul pitoresc asta poate face ce vrea si primeste minim ca are imunitate, se putea da o penalizare mai drastică.

rocky2
rocky2  •  28 Iulie 2019, 19:36

Ferrari in nota obisnuita, zero victorii in 2019!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează