SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DREPTURI

Veste-șoc din piața media: în acest moment, sezonul următor NU se va vedea la TV în România!

În acest moment, Formula 1 nu se vede la TV în România // foto: Guliver/gettyimages
În acest moment, Formula 1 nu se vede la TV în România // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat marti, 20 februarie 2024 18:18 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 00:41

Este posibil ca noul sezon de Formula 1, programat să debuteze pe 29 februarie, să nu fie transmis la TV la noi în țară! Cu 9 zile înaintea startului, negocierile decurg anevoios, iar până în acest moment nicio televiziune din România nu a bătut palma pentru a difuza competiția numărul 1 din sporturile cu motor.

Au rămas doar 9 zile până la startul noului sezon din „Marele Circ”, programat în weekendul 29 februarie - 2 martie, la Sakhir, în Bahrain. Fanii din România ai celei mai prestigioase competiții motorizate au primit astăzi o veste deloc îmbucurătoare.

Până în această clipă, nicio televiziune din România nu a achiziționat drepturile de televizare pentru sezonul 2024 din F1, iar speranțele că se va ajunge la un acord până pe 29 februarie sunt din ce în ce mai mici.

Dan Șucu, propunere inedită în vestiar pentru fotbaliștii Rapidului!
OFERTĂ
Dan Șucu, propunere inedită în vestiar pentru fotbaliștii Rapidului!

Șoc pe piața media: în acest moment, Formula 1 nu se vede la TV în România

Situația e în „aer” înaintea Marelui Premiu din Bahrain, aspect confirmat public și de pagina „Grila de Start”, dedicată emisiunii despre motorsport de la DigiSport. O postare publicată astăzi spune:

„Pentru că primim foarte multe întrebări despre drepturile TV pentru F1... În acest moment, nicio televiziune din Romania nu a cumpărat drepturile de difuzare pentru sezonul 2024! Negocieri, probabil, sunt, dar nu știm dacă în acest an competiția o să se mai vadă pe TV”.

În schimb, „cu MotoGP-ul lucrurile sunt pe drumul cel bun”, transmit cei de la DigiSport.

Este încă neclar dacă televiziunile din România vor ajunge la un consens cu cei de la Formula One Management în privința drepturilor TV. Timp până la primul weekend de cursă mai este, dar negocierile sunt sinuoase.

Prețul, piedica din calea unui acord. Ce soluție au fanii Formula 1

Surse GSP.ro transmit că problema este legată de prețul drepturilor de televizare. Americanii au pretenții mari, mai ales că popularitatea Formulei 1 a explodat în ultimii ani, astfel că reprezentanții televiziunilor de sport din România ezită.

Sezonul 2023 din Formula 1 a fost transmis de posturile PrimaSport, OrangeSport și DigiSport.

În acest moment, drepturile pentru Formula 1 sunt deținute de televiziuni din numai 62 de țări la nivel mondial.

Alternativa la posturile TV este platforma F1 TV. Abonamentul Pro, care oferă transmisiune live a curselor din Formula 1, Formula 2, Formula 3 și Porsche Supercup, costă 64 de euro în primul an, echivalentul a 317 RON la momentul redactării articolului. Din anul 2, prețul crește la 74.99 euro anual, adică 373 RON.

24 de curse în sezonul 2024 din Formula 1

Sezonul 2024 din Formula 1 ar urma să aibă 24 de curse, prima în Bahrain, pe 2 martie, ultima în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) pe 8 decembrie. Testele oficiale sunt programate tot la Bahrain, între 21 și 23 februarie.

Red Bull pornește ca mare favorită la câștigarea ambelor titluri și în acest sezon, după ce în precedenții 2 ani a reușit „dubla” cu Max Verstappen campion la piloți.

Rezumatul VIDEO al celei mai recente curse de Formula 1, MP din Abu Dhabi

Tot din Formula 1:

„Peste ce e pe Netflix” » Reacția celor de la Red Bull după trecerea lui Lewis Hamilton la Ferrari
Red Bull
„Peste ce e pe Netflix” » Reacția celor de la Red Bull după trecerea lui Lewis Hamilton la Ferrari
Celebrul fost pilot are un sfat pentru Mercedes: „În locul vostru, l-aș aduce pe Alonso! Un gladiator, cu cuțitul între dinți”
MERCEDES
Celebrul fost pilot are un sfat pentru Mercedes: „În locul vostru, l-aș aduce pe Alonso! Un gladiator, cu cuțitul între dinți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
edy089
edy089  •  21 Februarie 2024, 13:40
Postat de lucian_iasi85 pe 20 Februarie 2024, 21:33

Cui ii pasă?

Daca tie nu iti pasa nu inseamna ca nu sunt oameni care nu se uita la F1. Asa dati niste comentarii unii, de parca se invarte lumea in jurul vostru. Dar daca nu ati vedea Fotbal la Tv, ati plange intruna.

edy089
edy089  •  21 Februarie 2024, 13:37
Postat de kordell pe 20 Februarie 2024, 19:26

Wow , asa ceva , o tragedie :)))

Tu nu mai bine iti vezi de dinamo si de liga 1 in loc sa comentezi? zic si eu... nu toti oamenii trebuie sa aiba preferintele tale.

Doar_Divizia_B
Doar_Divizia_B  •  21 Februarie 2024, 11:02
Postat de lucian_iasi85 pe 20 Februarie 2024, 21:33

Cui ii pasă?

Pai da, la Iasi nu se urmareste F1, ci mai degraba oina !? ;)))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează