SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL SPANIEI

FOTO Spectacol în MP al Spaniei » Hamilton triumfă după un duel la limită cu Vettel! Cum arată clasamentul

FOTO: Reuters +15   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2017 16:42

Hamilton s-a duelat spectaculos cu Vettel și a câștigat datorită unei strategii mai inspirate. Ricciardo a terminat al treilea, dar cu aproape un tur în urma celor doi

Înainte de sezon, Lewis Hamilton era de părere că vor exista multe curse în care se va bate chiar roată la roată cu Sebastian Vettel. Grand Prix-ul din Catalunia a arătat că britanicul a avut dreptate, monopostul celor de la Ferrari ajungând acum la același nivel cu cel Mercedes.

Cursa de la Barcelona a început cu un Vettel furibund, acesta depășindu-l pe Hamilton, plecat din pole-position. În spatele lor, Kimi Raikkonen a fost prins la mijloc între Bottas și Verstappen. Finlandezul s-a atins cu pilotul Mercedes și a dat peste Verstappen. Ambii piloți au fost nevoiți să abandoneze, mașinile lor suferind daune importante la suspensii, iar Bottas a rămas pe circuit.

Strategia mai inspirată a lui Mercedes

În turul 14, Vettel a decis cu echipa sa să intre la boxe. A schimbat pneurile soft tot cu pneuri soft, în timp ce Hamilton a făcut-o în turul 21, dar cu pneuri medium, strategia germanilor fiind aceea ca Hamilton să rămână cât mai mult timp pe circuit, urmând ca ulterior să treacă obligatoriu pe pneurile soft, mult mai rapide.
Așa s-a și întâmplat. După cel de-al doilea schimb au început duelurile Vettel-Mercedes. Germanul, cu medium, britanicul, cu softuri. S-au și atins, însă, din fericire, ambii au rămas pe circuit.
În turul 44, Hamilton a trecut ca o săgeată pe lângă Vettel, germanul rămânând impasibil. Iar britanicul dus a fost! Nu s-a mai pus niciodată problema ca pilotul Ferrari să-l mai ajungă, deși mai erau 22 de tururi, iar între cei doi exista o diferență constantă de 4 secunde!

Lui Bottas i-a luat foc motorul

Valtteri Bottas a ratat podiumul, motorul Mercedes al monopostului luând foc. De oportunitate a profitat Daniel Ricciardo (Red Bull), care în ultimele tururi a fost nevoit să forțeze pentru ca Hamilton și Vettel să nu-l ajungă din urmă. Ar fi fost rușinos, însă, din păcate, aceasta este realitatea de acum din Formula 1. Mercedes, Ferrari, pe de-o parte, și restul, de cealaltă parte!

2este cifra victoriilor reușite pe Lewis Hamilton pe circuitul din Catalunia (2014 și 2017)

0este în dreptul punctelor pentru McLaren, echipa lui Fernando Alonso fiind singura din F1 care nu a punctat după primele cinci etape

După ce Kimi a abandonat, un copil aflat în tribună, fan Ferrari, a început să plângă. Ulterior, pilotul finlandez s-a întâlnit cu fanul său la boxe și cei doi s-au fotografiat.

PRIMI 10 CLASAȚI

1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Sebastian Vettel Ferrari
3. Daniel Ricciardo Red Bull Racing
4. Sergio Perez Force India
5. Esteban Ocon Force India
6. Nico Hulkenberg Renault
7. Pascal Wherlein Sauber 
8. Carlos Sainz Torro Rosso
9. Daniil Kvyat  Torro Rosso
10. Romain Grosjean Haas F1

CLASAMENT PILOȚI

1. Sebastian Vettel 104p
2. Lewis Hamiton 98p
3. Valtteri Bottas 63p
4. Kimi Raikkonen 49p
5. Daniel Ricciardo 37p

CLASAMENT CONSTRUCTORI

1. Mercedes 161p
2. Ferrari 153p
3. Red Bull  72p
4. Force India 53p
5. Torro Rosso 21p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close