SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP DE LA MONZA

VIDEO Confuzie maximă după calificările de la Monza! Leclerc în pole-position + grila de start dată peste cap: 9 piloți penalizați, inclusiv Verstappen și Hamilton

Charles Leclerc (24 de ani) va pleca din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 de la Monza. Calificările au fost marcate de penalizări. Inclusiv Max Verstappen (24 de ani) și Lewis Hamilton (37 de ani) au avut de suferit.
Charles Leclerc (24 de ani) va pleca din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 de la Monza. Calificările au fost marcate de penalizări. Inclusiv Max Verstappen (24 de ani) și Lewis Hamilton (37 de ani) au avut de suferit.

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 septembrie 2022 19:12 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 19:33

Charles Leclerc (24 de ani) va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Monza. Calificările au fost marcate de penalizări. Inclusiv Max Verstappen (24 de ani) și Lewis Hamilton (37 de ani) au avut de suferit.

  • Marele Premiu de Formula 1 de la Monza are loc duminică, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 2, Prima Sport și Digi Sport 2. 

Un singur lucru a fost cert la finalul calificărilor de la Monza, faptul că Charles Leclerc, pilotul celor de la Ferrari, va pleca din prima poziție a grilei de start.

Cei 9 competitori penalizați din cauza modificărilor făcute asupra monoposturilor le-au dat mari bătăi de cap organizatorilor. Grila finală de start a apărut cu o întârziere de aproape o oră. 

Charles Leclerc, pole position în Marele Premiu de la Monza

La finalizarea calculelor a rezultat că George Russell (Mercedes) va fi alături de Leclerc în prima linie a grilei de start. 

Max Verstappen, liderul ierarhiei generale și campion en-titre, a avut al doilea cel mai bun timp în calificări, dar a fost declasat după ce a schimbat camera de ardere internă a monopostului său în antrenamente. Olandezul va pleca de pe poziția a 7-a. 

Grila de start în Marele Premiu de Formula 1 de la Monza 

PozițiePilot
1Charles Leclerc
2George Russell
3Lando Norris
4Daniel Ricciardo
5Pierre Gasly
6Fernando Alonso
7Max Verstappen*
8Sergio Perez**
9Esteban Ocon*
10Nyck de Vries
11Zhou Guanyu 
12Valtteri Bottas***
13Nicholas Latifi
14Sebastian Vettel
15Lance Stroll
16Kevin Magnussen***
17Mick Schumacher***
18Carlos Sainz****
19Lewis Hamilton****
20Yuki Tsunoda****
  • *Max Verstappen și Esteban Ocon - penalizare de 5 locuri;
  • **Sergio Perez - penalizare de 10 locuri;
  • ***Mick Schumacher, Valtteri Bottas și Kevin Magnussen - penalizare de 15 locuri;
  • ****Carlos Sainz, Lewis Hamilton și Yuki Tsunoda - ultimele locuri pe grilă.

Fanii italieni speră ca Leclerc să repete performanța din 2019, când a obținut victoria pe teren propriu. Italienii și-au făcut încălzirea în calificări, atmosfera fiind senzațională.

9 piloțiau fost penalizați în Marele Premiu de la Monza: Tsunoda, Hamilton, Sainz, Magnusen, Bottas, Mick Schumacher, Perez, Ocon și Verstappen

Clasamentul calificărilor de astăzi, înainte de aplicarea sancțiunilor

Confuzie maximă după calificările de la Monza! Leclerc în pole-position + grila de start dată peste cap: 9 piloți penalizați, inclusiv Verstappen și Hamilton

Albon, înlocuit de Williams Racing

„Echipa Williams Racing poate confirma că thailandezul Alex Albon nu s-a simţit bine sâmbătă dimineaţa, iar în urma unui consult medical a fost internat pentru a fi operat de apendicită. Olandezul Nyck de Vries, rezerva sa, îi va lua locul pentru MP al Italiei", a anunţat scuderia chiar în ziua calificărilor. 

Albon luase startul în antrenamentele de vineri. 

Citește și alte știri din sportul internațional:

VIDEO Semifinale fantastice la US Open » Alcaraz şi Ruud, meci cu trofeul și cu locul 1 ATP pe masă

FOTO Cele mai frumoase 3 momente cu Regina Elisabeta a II-a alături de sportivii britanici: „Dacă ea va fi acolo, ar fi bine să fiu acolo. Și dacă sunt acolo, mai bine câștig”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
Mitru
Mitru  •  11 Septembrie 2022, 18:30

Confuzie maxima la gsp f1: => grila menționată e departe de cea stabilita. Numai Ocon e prezentat pe 9 și el a plecat de pe 14...

roradu
roradu  •  10 Septembrie 2022, 23:57

Cred că F1 nu mai este ce a fost.motoarele eco...6 cilindri...urmează panouri solare !

basan
basan  •  10 Septembrie 2022, 22:21

cei mai câștigați au fost piloții haas care după penalizarea de 15 locuri au urcat 3 locuri pe grila

Vezi toate comentariile (4)
Comentează