SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP DIN ARABIA SAUDITĂ

Optimism în tabăra unei echipe de Formula după cursa din Arabia Saudită: „Am făcut un pas înainte”

Kevin Magnussen  // FOTO: Guliver/GettyImages
Kevin Magnussen // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 13:04 / Actualizat marti, 21 martie 2023 13:19

Kevin Magnussen, pilot Haas, a punctat pentru prima oară în sezonul 2023 duminică, în Marele Premiu al Arabiei Saudite, câștigat de Sergio Perez. Danezul a terminat al 10-lea.

Magnussen s-a luptat intens cu Yuki Tsunoda (Alpha Tauri). În a doua jumătate a cursei, danezul a pornit în urmărirea japonezului. După un duel impresionant, K-Mag l-a depășit pe pilotul Alpha Tauri și a ajuns pe locul 10, ultimul care asigură puncte în Formula 1.

Fernando Alonso a intrat într-un top select: doar 6 piloți din istoria Formula 1 au reușit asta
RECORD
Fernando Alonso a intrat într-un top select: doar 6 piloți din istoria Formula 1 au reușit asta

Kevin Magnussen, mulțumit de rezultatul din Marele Premiu din Arabia Saudită

„Simt că am făcut un pas înainte. Sper ca asta să se transmită la Melbourne (n.r. - a 3-a cursă din sezon) și în cursele următoare. O să vedem dacă într-adevăr am evoluat când vom ajunge pe circuitele unde degradarea este mare, dar, deocamdată, suntem fericiți pentru rezultat”. a spus Magnussen.

Optimism în tabăra Haas

Gunther Steiner, directorul team-ului american, a comentat și el performanța din weekend.

„E primul punct din sezon. Am avut viteză, dar alții au fost pe poziții mai bune după Safety Car. Totuși, piloții noștri au luptat din greu. Nu am ce reproșa echipei în acest weekend. Cu toții am ținut capul sus și am mers până la capăt. Asta ne propunem să facem tot restul sezonului. Așteptăm cursa din Australia.

După Bahrain (n.r. - prima cursă din 2023) nu știam exact în ce stare se află monopostul, dar acum începem să ne dăm seama. Stăm destul de bine și totul pare să meargă în regulă. Nu ne-am panicat după Bahrain. Acum suntem optimiști, dar rămânem atenți”, a spus Gunther.

Prezentă în „Marele Circ” din 2016, Haas nu a bifat, deocamdată, nicio performanță notabilă în sportul cu motor. În martie 2022, echipa a renunțat la colaborarea cu pilotul rus Nikita Mazepin, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. Tot atunci, americanii au abandonat contractul cu sponsorul rus Uralkali.

238puncte a strâns Haas, până acum, în Formula 1

9este numărul de sezoane în care Kevin Magnussen a fost implicat în Formula 1. Apogeul carierei a fost în 2014, când K-Mag a devenit primul danez care a obținut un podium în Formula 1.

Citește și: 

Max Verstappen, criticat de un fost campion mondial după MP din Arabia Saudită: „Ar trebui să fie mai elegant”

Internetul a luat foc! Tatăl lui Max Verstappen, reacție virală după ce Sergio Perez l-a învins pe fiul său: „Ce atitudine îngrozitoare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează