SPORTURI  »  FORMULA 1  »  GRAND PRIX-UL AZERBAIDJANULUI

Hamilton, în pole-position la Grand Prix-ul Azerbaidjanului » Final nebun în Q3 după accidentul lui Ricciardo

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 24 iunie 2017 22:48

Lewis Hamilton va porni de pe prima poziție a grilei de start la Marele Premiu al Azerbaidjanului de la Baku.

Triplul campion mondial a bifat cel de-al 66-lea pole-position din carieră după un final captivant al sesiunii de calificări, depășindu-l cu puțin peste 4 sutimi pe colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas (1m 40.593 s). Finlandezul va porni de pe poziția secundă, fiind urmat de cei doi piloți de la Ferrari, Kimi Raikkönen și Sebastian Vettel.

Ultimele minute din Q3 au oferit un spectacol total după ce Daniel Ricciardo s-a izbit de parapet în zona curbei 6. Cu steagul roșu arborat și doar 3 minute și jumătate rămase din timp, Hamilton a realizat o cursă contratimp pentru a bifa încă un tur de calificare, în turul precedent rămânând în urma lui Bottas cu doar 0.15 secunde.

Aflat abia pe locul 16 în calificări, Fernando Alonso a fost penalizat pentru schimbările efectuate la unitatea de propulsie și va porni de pe ultima poziție a grilei de start, alături de colegul său de la McLaren, olandezul Vandoorne.

Marele Premiu al Azerbaidjanului va fi transmis în direct de Digisport 1, duminică, de la ora 16:00.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează