SPORTURI  »  FORMULA 1  »  AMENZI

Piloții din Formula 1, reacții dure la adresa Federației după noile amenzi, care pot ajunge la 1 milion de euro: „Plătesc banii ăștia doar dacă merg către o cauză bună”

George Russell (stânga) și Lewis Hamilton // foto: Imago Images
George Russell (stânga) și Lewis Hamilton // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 11:06 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 14:04

Lewis Hamilton (38 de ani), Charles Leclerc (26 de ani) și George Russell (25 de ani) au reacționat la adresa Federației Internaționale de Automobile, după decizia de a face mări cuantumul amenzilor din Formula 1 de 4 ori. 

Decizia de mări amenzile a intrat în vigoare pe data de 19 octombrie, în urma reunirii Consiliului Mondial al Motorsportului de la Geneva, condusă de președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem (61 de ani).

Insider GSP » Echipa Gazetei a asistat la calvarul primelor ședințe de recuperare ale lui Dragoș Iancu în baza FCSB: „Nu-l urăsc pe Țicu! Vorbesc la două-trei zile cu el”
HERMANNSTADT
Insider GSP » Echipa Gazetei a asistat la calvarul primelor ședințe de recuperare ale lui Dragoș Iancu în baza FCSB: „Nu-l urăsc pe Țicu! Vorbesc la două-trei zile cu el”

Decizia vine după o serie de pedepse care le-au fost aplicate piloților la Marele Premiu al Qatarului. Lewis Hamilton a fost amendat atunci 50.000 de euro, dintre care a trebuit să plătească doar jumate, pentru că a traversat pista în timpul cursei.

Lewis Hamilton: „Măcar să fim siguri că banii merg către o cauză bună” 

Lewis Hamilton a declarat că refuză să plătească aceste sume în cazul în care banii nu vor fi folosiți în scopuri bune: „Trebuie să înțelegem cum percep cei care urmăresc acest sport aceste decizii. Dacă au de gând să ne amendeze cu 1 milion de euro, măcar să fim 100% siguri că banii merg către o cauză bună.

Sunt foarte mulți bani în această industrie și sunt foarte multe lucruri care ar trebui făcute pentru a crea accesibilitate și diversitate, doar așa vor scoate 1 milion de la mine”.

Pilotul Ferrari, Charles Leclerc a rămas, de asemenea, stupefiat, de noile decizii: „Este o sumă imensă de bani. Nu pot să concep ce poate fi atât de grav încât să atragă o amendă de 1 milion de euro, unii piloți nici măcar nu câștigă atât”.

George Russell: „E ridicol ca un pilot să fie amendat cu 1 milion de euro”

George Russell a comentat situația: „E ridicol ca un pilot să fie amendat cu 1 milion de euro. În primul meu an în Formula 1 aveam un salariu din 5 cifre, dar am cheltuit o sumă din 6 cifre atunci pentru antrenor, zboruri, asistent și cred că este cazul pentru cel puțin 25% dintre piloți.

Facem ceea ce iubim, nu vrem să ne plângem, dar dacă amendezi pe cineva cu 1 milion nu știu ce se va întâmpla. Le-am cerut înainte informații celor de la FIA unde se vor îndrepta aceste amenzi, dar până acum n-am primit niciun răspuns”.

George Russell: „Ne-ar trebui niște claritate și transparență”

George Russell; „Ne-ar trebui niște claritate și transparență din partea FIA, dacă ei chiar consideră că amenzile sunt justificate și banii aceia se vor reinvesti în sport, poate mulți piloți ar fi fericiți să le plătească. Vrem doar transparență și înțelegere, cred că amenzile ies deja de sub control.

Max Verstappen a fost amendat 50.000 de euro pentru că a atins o mașină în Brazilia, Lewis Hamilton la fel, sumele astea parcă vin din aer. Sunt atâtea probleme la nivel mondial, atâta sărăcie în lume, iar Federația noastră vine cu această idee de a mări de 4 ori amenzile. 

Nu știu cum poți primi o asemenea amendă, nu știu niciun sport și nicio altă meserie în care poți fi amendat așa de mult. Mie mi se pare obscen, ar trebui să existe un dialog între Federație și piloți”.

Vezi și alte știri:

Campionatul European, în România? Marcel Ciolacu: „Susțin total această propunere”
EURO
Campionatul European, în România? Marcel Ciolacu: „Susțin total această propunere”
Revenire importantă la Rapid! Vedeta Estavana Polman, gata să joace împotriva celor de la Metz: „Sunt pregătită să-i fac praf!”
RAPID
Revenire importantă la Rapid! Vedeta Estavana Polman, gata să joace împotriva celor de la Metz: „Sunt pregătită să-i fac praf!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close