SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL PRINCIPATULUI MONACO

Pe străzi, cu emoții! Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Principatului Monaco

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 26 mai 2019 20:01

Lewis Hamilton s-a impus azi la Monte Carlo, după un duel încins cu Max Verstappen până în ultimele secvențe. Olandezul a fost însă depunctat și a picat pe 4.

Plecat abia a doua oară în carieră din pole position pe circuitul stradal din Monte Carlo, Hamilton a reușit să încheie învingător pentru a treia oară, ceea ce îi mărește avantajul în clasamentul general al acestui sezon. Nu i-a fost însă deloc ușor, fiind nevoit să tragă de cauciucuri și să se plângă de această situație prin radio.

Pe mașina britanicului s-au montat pneuri mai moi decât cele ale lui Max Verstappen în timpul unui safety car apărut devreme în cursă, apoi Lewis a plătit prețul.

În mod repetat, campionul mondial en titre a anunțat că nu crede că va reuși să termine întrecerea cu acele cauciucuri care se degradau de la minut la minut, însă a fost ghidat cu atenție și astfel a izbutit să se impună și să obțină al patrulea succes al său din 2019.

5 secunde penalizare

Deși a trecut linia de sosire al doilea, Verstappen a picat în afara podiumului, pe 4, în urma unei penalizări de 5 secunde care a fost dictată împotriva sa după o manevră periculoasă la boxe. Se întâmplase în turul al 12-lea, când s-a instituit safety car pentru ca pista să poată fi curățată de resturile lăsate de monopostul avariat al lui Charles Leclerc.

Un weekend oribil pentru monegasc în loc de unul strălucitor, cum ar fi visat. Întâi a ieșit în prima parte a calificărilor din cauza unei erori de apreciere a echipei, iar ieri a părăsit cursa foarte devreme, înecat în frustrare.

Mercedes câștigă și această cursă, la fel cum s-a petrecut și cu precedentele cinci, dar ceva s-a schimbat totuși: nu au mai făcut dubla. Valtteri Bottas a fost al treilea, iar al doilea Sebastian Vettel, ambii promovați după penalizarea lui Verstappen.

„A fost cea mai dificilă cursă pe care am avut-o, una în care am luptat cu ceea ce am învățat de la Niki, curajul lui - a fost o influență imensă în echipa noastră. Știu că ne privește acum și își scoate șapca”, a spus Hamilton.

„Am încercat să rămân concentrat, să-l fac mândru. A fost ținta mea în această săptămână, mi-e dor de el”, a adăugat Hamilton. 

„Nu am mai fost pe cauciucuri seci din 2009, de când m-a lăsat așa McLaren la Shanghai pentru multă vreme. Aici e un public grozav, sper că spectatorii nu s-au plictisit” Lewis Hamilton

CLASAMENT CURSĂ

clasament f
Captură Flashscore

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează