SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP MIAMI

Lewis Hamilton a explicat discuția aprinsă avută cu cei de la boxe în timpul cursei de la Miami: „E treaba lor, nu a mea!”

Lewis Hamilton (37 ani, Mercedes)
Foto: Imago
Lewis Hamilton (37 ani, Mercedes) Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 18:28 / Actualizat luni, 09 mai 2022 18:30

Lewis Hamilton (37 ani, Mercedes) a avut parte de o nouă cursă sub așteptări. Dacă Max Verstappen s-a duelat cu Charles Leclerc pentru victorie în Miami, britanicul a încheiat doar pe locul 6, poziție de pe care a luat și startul.

Cu o plecare modestă în cursă, Hamilton a pierdut două poziții numai în primul tur, însă a reușit treptat să le recupereze, luptând inclusiv pentru locul 5 în ultima parte a Grand Prix-ului. 

Lewis Hamilton a explicat discuția aprinsă purtată cu inginerul de cursă la Miami

Totuși, septuplul campion mondial a fost din nou învins de George Russell, colegul de echipă, motiv pentru care a răbufnit pe final de cursă. După accidentul dintre Norris și Gasly care a dus la apariția Safety Car-ului, Lewis Hamilton a fost întrebat de Peter Bonnington, inginerul său de cursă, dacă preferă să schimbe pneurile sau nu.

Întrebarea l-a scos din sărite pe britanic, care a avut o replică dură pentru cei de la boxele Mercedes: „Pe mine mă întrebi, omule? Asta e treaba ta, nu a mea”, a fost răspunsul primit de Bonnington.

După cursă, vicecampionul mondial din 2021 a explicat că el nu cunoștea toate detaliile din acel moment, el era concentrat doar pe condus, iar strategia trebuia decisă de oamenii de la boxe, nicidecum de el. 

„Am dat tot ce am putut, însă nu am reușit să obțin mai mult astăzi. În ceea ce privește strategia, e de la sine înțeles că eu nu știam unde sunt ceilalți piloți, nu aveam informațiile necesare pentru a lua eu o anumită decizie. Asta este treaba strategilor, e treaba celor de la boxe, ei au toate detaliile”, a explicat Hamilton după Marele Premiu de la Miami.

Max Verstappen, victorie autoritară la Miami

Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat Marele Premiu de la Miami. Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat cursa doar pe locul doi, deși a plecat din pole position. Carlos Sainz (27 ani, Ferrari) a completat podiumul.

Olandezul de la Red Bull a plecat foarte bine la start, a reușit să treacă de Carlos Sainz și s-a instalat în spatele lui Leclerc, pe care l-a urmărit până în turul 9, atunci când a trecut de monegasc.

Din acel moment, campionul en-titre a dominat cursa, a pus o diferență de 8 secunde între el și Charles Leclerc. Doar Safety Car-ul provocat de accidentul dintre Norris și Gasly din turul 41 a mai adus puțin spectacol pe circuitul din Florida. Chiar și așa, pilotul Scuderiei Ferrari nu a putut să treacă de olandez, în ciuda numeroaselor tentative.

Citește și alte știri despre Formula 1:

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de la Miami » Leclerc, doar pe locul 2

„Cine l-a chemat să facă interviurile?” » Întrebările de la finalul cursei din Miami i-au șocat pe urmăritori: „Fiule, ești gata să intri în ring?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
paolo13
paolo13  •  10 Mai 2022, 06:36

Bottas a avut aceeasi mașină ani de zile și în afara de câteva curse, când, în fata fiind, i s-a cerut la schimbe cu Lewis, nu prea l-a depășit pe acesta. Si ăștia ani de zile nu aveau ordine, ca la Ferrari sau Red Bull. Adu-ti aminte de câte ori s-au acroșat și au trebuit sa abandoneze amândoi. Și asta pentru ca Mercedes nu le dădea ordine de echipa. Iti aduci aminte cum Barichello s-a oprit 5 metri înaintea liniei de finish, ca sa treacă primul zmeul zmeilor? Atunci s-au auzit cele mai puternice huiduieli la o cursa de Formula 1.

dinu
dinu  •  09 Mai 2022, 23:49

Crymilton, 'marele pilot' de F1 nu face nimic, nu stie nimic restul trebuie sa faca totul pt el...cum sa il compari cu Senna,Schumacher...un pilot mediocru care a castigat cand masina care o avea era mai rapida decat restul cu cel putin 1 sec pe tur...

154085762372925
Nils Vig  •  09 Mai 2022, 23:18

Asta e Hamilton marea valoare a formulei I, vezi Doamne egalul lui Schumacher; cum nu mai are cea mai bună maşină , cum ocupă locuri mediocre! Şi îl bate şi cel care are practic aceeaşi maşină - Russell, că anii trecuţi nu-l lăsau patronii pe Bottas să-l întreacă pe Hamilton!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close