SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL TURCIEI

FOTO Lewis Hamilton a făcut ISTORIE! E campion mondial pentru a 7-a oară și l-a egalat pe Michael Schumacher după MP al Turciei

FOTO: Guliver/GettyImages +28   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 14:09 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 14:39

Lewis Hamilton (35 de ani) s-a impus în Marele Premiu al Turciei, după o cursă fabuloasă pe Circuitul Intercity Istanbul Park, plină cu întorsături de situație. Britanicul a câștigat al 7-lea titlu mondial din carieră și l-a egalat pe Michael Schumacher.

Britanicul s-a impus în Marele Premiu al Turciei și a ajuns la victoria cu numărul 94. Astfel, la două săptămâni distanță de când Mercedes s-a impus în clasamentul mondial al constructorilor, Hamilton a câștigat pentru a 7-a oară în cariera sa titlul de campion mondial în Formula 1, egalându-l pe legendarul Michael Schumacher la numărul de campionate. Britanicul a devenit campion mondial cu trei curse înainte de finalul sezonului.

Nu îmi pot găsi cuvintele. Bineînțeles, trebuie să încep să le mulțumesc tuturor colegilor din echipa Mercedes pentru că mi-ați oferit această oportunitate. Sunt atât de mândru de ei. Astăzi, știam că nu pornim cu prima șansă și am făcut tot ce am putut. L-am văzut pe Albon îndepărtându-se, dar am ținut capul în jos și am continuat să cred că va reveni lângă mine. Îmi verificam temperaturile, mi-am continuat cursa, iar atunci când am văzut că Sebastian s-a oprit la boxe, am decis să continui. Am pierdut un campionat într-un mod asemănător în 2007. Mi-am învățat lecția de data aceasta.
- Lewis Hamilton

Start nebun în MP al Turciei

Cursa de pe Circuitul Intercity Istanbul Park a avut un început lent deoarece nicio mașină nu putea găsi aderență, mai ales cea a lui Max Verstappen (Red Bull), care a plecat de pe a doua poziție, a ratat startul și a coborât pe locul cinci. Daniel Ricciardo a plecat excelent, dar a fost incomodat de Hamilton și trimis în colegul lui de la Renault, Esteban Ocon. Sebastian Vettel a plecat din afara primelor 10 poziții, dar cvadruplul campion mondial a avut un start minunat și a ajuns pe locul trei. Dubla Perez - Stroll de la Racing Point a pornit încântător și s-a distanțat față de restul piloților.

În turul 19, încercând să îl depășească pe Sergio Perez, Verstappen a pierdut controlul și s-a rotit de mai multe ori. Pilotul de la Red Bull a rămas în afara barierelor și a fost nevoit să oprească imediat la boxe pentru a schimba pneurile. În turul 30, s-a permis folosirea sistemelor DRS. 

+24 FOTO

În turul 37, Hamilton a trecut de Sergio Perez și a ajuns pentru prima dată pe prima poziție în MP de la Istanbul. De atunci, britanicul a pilotat fără greșeală și s-a menținut pe locul 1. Peste 9 tururi, Lewis Hamilton l-a depășit cu un tur pe Bottas, care a avut o performanță dezamăgitoare în această după-amiază toridă.

„Panterele roz" de la Racing Point au dominat majoritate cursei, dar nu au reușit să se impună. Sergio Perez s-a clasat pe locul secund, în timp ce Lance Stroll, care a plecat din pole-position, a sosit pe locul 9. Charles Leclerc a fost aproape de locul 2, dar a ratat virajul 12 în ultimul tur și a căzut pe poziția a 4-a. Sebastian Vettel a completat podiumul și se află la cea mai bună clasare din acest sezon.

Clasament Piloți

  1. Lewis Hamilton 307p 
  2. Valtteri Bottas 197p 
  3. Max Verstappen 170p 
  4. Sergio Perez 100p
  5. Charles Leclerc 97p

Clasament Constructori

  1. Mercedes 504p 
  2. Red Bull 240p 
  3. Racing Point 154p 
  4. McLaren 149p 
  5. Renault 136p

Citește și: 

Novak Djokovic a imitat gestul celebru al lui Cristiano Ronaldo, iar răspunsul portughezului a venit imediat » Ce schimb de replici au avut

EXCLUSIV Viața sportivilor fără sport » Cum se descurcă performeri de top sau simpli practicanți ai unor sporturi de nișă, care n-au mai avut competiții oficiale de aproape 8 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
dutedica
dutedica  •  16 Noiembrie 2020, 09:20

Dar de ale tale nu esti satul? De asta exista forum, sa-ti spui parerea. De sub ce bolovan ai iesit? Baga-te inapoi ca vine iarna.

robby73
robby73  •  15 Noiembrie 2020, 23:16
Postat de valeri.lewis pe 15 Noiembrie 2020, 22:58

La campionat normal, nu la cateva victorii razlete. Rosberg l-a invins pe Michael 3 ani la rand la puncte. Lewis a castigat cu Rosberg 3-1. In privinta materialului de concurs ai alte pareri, ti-am argumentat mai devreme ca nu a avut mereu o masina de top si tot a ramas competitiv, castigand in fiecare an din cariera (asta mi se pare o realizare mai mare decat oricare alta din acest sport). In fine, pe gsp se discuta multe. E foarte in regula ca il ai ca idol pe Schumi, nu am o problema cu asta. Fiecare isi alege favoritul. Singura chestie era sa nu spui lucruri neadevarate despre Lewis. Dar, chiar daca o faci, treaba ta. E o zi prea frumoasa ca sa ma preocupe astfel de lucruri. Seara buna!

Eu nu sunt neapărat fan Schumi, dar pot să îți spun că sunt fan Mercedes de pe vremea lui Mika Häkkinen și David Coulthard. Urmăresc evoluția mașinilor Mercedes în formula 1 de 25 de ani. Fie la McLaren, fie la Brown sau ca acum cu propria echipă, Mercedes a avut întotdeauna o echipă care se bătea la cm. Noapte bună

valeri.lewis
valeri.lewis  •  15 Noiembrie 2020, 23:09

*a cedat

Vezi toate comentariile (27)
Comentează