SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL PORTUGALIEI

Lewis Hamilton e de neoprit! Pole-position în Marele Premiu al Portugaliei, după o bătălie palpitantă cu Bottas

Lewis Hamilton. foto: Guliver/Getty Images
Lewis Hamilton. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 18:13 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 18:29

Lewis Hamilton se îndreaptă cu pași hotărâți către cel de-al șaptea titlu din Formula 1. Britanicul va pleca din pole-position în Marele Premiu al Portugaliei, a 12-a cursă a sezonului din „Marele Circ”.

  • Cursa va avea loc duminică, de la ora 15:00, în direct la Digi Sport 3

Noul pole-position obținut de britanic a venit după o luptă palpitantă. Bottas conducea ultima sesiune a calificărilor, însă Hamilton a contracarat printr-un tur cronometrat aproape perfect. I-a devansat pe Verstappen și Hamilton și va pleca pentru cea de-a noua oară în acest sezon din fruntea cursei.

Hamilton va fi urmat pe grila de la Algarve de către colegul Valtteri Bottas, finlandezul fiind obligat să facă o cursă perfectă pentru a mai avea șanse la titlu în acest final de sezon. Max Verstappen (Red Bull) și Charles Leclerc (Ferrari) vor fi pe a doua linie a grilei.

97 de pole-positon-uriare Lewis Hamilton în carieră, inclusiv cel de astzi

Marele Premiu al Portugaliei, grila de start: 

Lewis Hamilton e de neoprit! Pole-position în Marele Premiu al Portugaliei, după o bătălie palpitantă cu Bottas

Citește și alte știri din Formula 1: 

Sebastian Vettel, omagiu pentru Michael Schumacher în Marele Premiu de la Eifel: „Cu acest design a câștigat ultima dată”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
valeri.lewis
valeri.lewis  •  24 Octombrie 2020, 19:11

Lewis Hamilton - Champion of the World! Uimitor cum acest om isi ridica nivelul pe parcursul unui weekend. Bottas domina toate antrenamentele de vineri si sambata dimineata, dar Lewis puncteaza atunci cand trebuie, in calificari si cursa. Un pilot senzational, e magistral exact atunci cand conteaza mai mult. Imens campion!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează