SPORTURI  »  FORMULA 1  »  OPINIE

Luminița Paul, despre Max Verstappen, marea speranță din Formula 1: „Un pilot cu imens talent și la fel de multă personalitate”

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2019 11:51

Un pilot cu imens talent și la fel de multă personalitate. A arătat ambele fațete, care nu se exclud, ci se îmbină, de la primele apariții pe scenele mari ale motorportului. 

Max Verstappen, 22 de ani, cu prima victorie izbutită pe când avea doar 19 – Marele Premiu al Spaniei 2016 – a venit în F1 nu doar pentru a rămâne mult timp, ci pentru a-și face un nume de neuitat.

Într-o lungă discuție cu specialistul BBC, Andrew Benson, olandezul a zâmbit înainte de a răspunde la întrebarea ce îl face să fie cel mai promițător pilot al următorului deceniu. „Eh, e greu de spus”. Nu a contrazis însă afirmația. „Nu vreau să par arogant sau lipsit de respect față de ceilalți”, a adăugat. 

„Sunt extrem de determinat să câștig și nu voi renunța. Dacă trebuie să trec pe deasupra, o voi face. Dacă trebuie să trec pe dedesubt, de asemenea. Cam așa stau lucrurile”.

Poate e încăpățânare, poate e doar felul său de a fi, poate e ambiție pură, dar Max nu lasă nicio variantă deoparte, chiar dacă e la limita regulamentului. „La depășiri, de exemplu. O să ating mașina celuilalt dacă e nevoie. Nu întotdeauna trebuie să fie supercurat”. Apoi elaborează: 

„La finalul carierei, dacă voi fi câștigat cinci titluri mondiale fără să fiu cea mai plăcută persoană din paddock, pentru mine nu contează. În final, e vorba de victorii. Aș face orice – sau totul – pentru a câștiga.  Nu mă aflu aici ca să fiu plăcut”, a spus și subliniat Verstappen.

Actualul său sezon la Red Bull a avut perioade bune, adunând două victorii, Austria și Germania, și alte patru podiumuri, dar au existat și momente de frustrare. Ce crede însă despre acest an de F1, care încă mai are câteva episoade de consumat? 

„A fost bun până acum. Am învățat destule lucruri de-a lungul anilor și asta m-a ajutat să fiu mai consistent. Faptul că sunt aproape de Charles în clasament arată că a fost vorba în acest sezon despre maximizarea potențialului și uneori despre a nu face prea multe greșeli. Eu sunt aici însă pentru a câștiga curse și a mă bate la primul loc”, a explicat. 

Ce crede acum, când tocmai Leclerc l-a scos de pe pistă la Suzuka? Poate vom afla la următoarea cursă. 

Vezi și: 

FORMULA 1 // Valtteri Bottas, victorie în MP al Japoniei după un start fabulos! Mercedes, pentru a 6-a oară campioană la constructori

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
viomarmi22
viomarmi22  •  14 Octombrie 2019, 15:59

Dacă nu trece la Ferrari în locul lui Vettel, nu mă mai uit în viața mea la F1 ! Nu mai suport să-l văd pe ăla cu belciugul în nas, să se laude că este cel mai bun pilot ever forever, de parcă n-ar conta mașina Mercedes în proporție de vreo 80% din ceea ce a câștigat până acum ! Dacă ei cel mai slab pilot din F1 și îl arunci pe Mercedes, va câștiga titlul mondial fără doar și poate !

10159146154858128
Mihai Alexandru Cristea  •  14 Octombrie 2019, 15:34

Talent are, luminita poate o fi, ceea ce ii lipseste e caracterul. Dar daca el e primul care spune ca nu-l intereseaza cum castiga ci doar sa castige (scopul scuza mijloacele) atunci n-ar trebui sa fim surprinsi vazandu-l cum calca orice in picioare pentru a-si atinge obiectivele. Draga Luminita Paul, daca Max e alesul tau din F1, trebuie ca esti o mare admiratoare a lui Schumi, probabil cel mai "murdar" pilot din istoria F1.

1143681265821707
Andrei Giurgica  •  14 Octombrie 2019, 13:03
Postat de mihai_luchian pe 14 Octombrie 2019, 12:29

Catastrofal mod de a gandi al acestui individ primitiv atat pe pista cat si in afara ei probabil. In afara de tinerete si inconstienta nu a adus nimic nou in Formula 1 pana acum. Le urez celorlalti piloti sa reuseasca sa il ignore, numai asa scapam de el. Cu tipul asta de atitudine si manevre ramane doar un pericol pe pista si nimic mai mult. Leclerc este mult peste el in primul rand la caracter, cum spuneam, sper sa fie puternic psihic si sa nu se lase provocat. Avand in vedere originea-i olandeza, la capitolul caracter chiar nu exista asteptari.

de unde stii tu ce caracter au olandezii? de ce generalizezi? Pot spune din experienta ca e mult mai curat ca al romanilor..spre rusinea mea..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează