SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP MONACO

Marele Premiu de Formula 1 din Monaco » „Il predestinato” a rupt blestemul! Charles Leclerc câștigă pentru prima oară „acasă”

Marele Premiu de Formula 1 din Monaco +23   FOTO
Marele Premiu de Formula 1 din Monaco

Articol de - Publicat duminica, 26 mai 2024 15:35 / Actualizat duminica, 26 mai 2024 18:34

Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco, punând capăt blestemului său de pe acest circuit. Este a șasea sa victorie a carierei și prima din acest sezon, a doua pentru Scuderia Ferrari. Podiumul a fost completat de Oscar Piastri și Carlos Sainz.

Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco

  1. Charles Leclerc (Ferrari)
  2. Oscar Piastri (McLaren)
  3. Carlos Sainz (Ferrari)
  4. Lando Norris (McLaren)
  5. George Russell (Mercedes)
  6. Max Verstappen (Red Bull)
  7. Lewis Hamilton (Mercedes)
  8. Yuki Tsunoda (RB)
  9. Alex Albon (Williams)
  10. Pierre Gasly (Alpine)
  11. Fernando Alonso (Aston Martin)
  12. Daniel Ricciardo (RB)
  13. Valtteri Bottas (Kick Sauber)
  14. Lance Stroll (Aston Martin)
  15. Logan Sargeant (Williams)
  16. Guanyu Zhou (Kick Sauber)

Esteban Ocon, Sergio Perez, Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen au abandonat.

Final de cursă. Charles Leclerc își trece în palmares a șasea victorie a carierei, prima din acest sezon și prima la Monaco, devenind și primul monegasc ce reușește această performanță.

Turul 78/78: Carlos Sainz este la cinci zecimi de Oscar Piastri.

Turul 74/78: Doar o neșansă teribilă îl mai poate face pe Leclerc să scape victoria pe circuitul de „acasă”. Piastri este la aproape nouă secunde în spatele pilotului Scuderiei.

Turul 65/78: Ne apropiem de finalul cursei. Lando continuă să pună presiune pe Sainz, Verstappen nu se poate apropia de Russell. Batavul are pneuri noi și avantaj DRS, în timp ce George rulează cu pneuri medii, vechi de peste 60 tururi.

Turul 55/78: Cu pneuri hard proaspete, Hamilton și Verstappen au făcut recorduri pe tur. Norris s-a apropiat la trei zecimi de Carlos Sainz.

Turul 51/78: Nici unul dintre piloții angrenați în Grand Prix nu forțează. Lance Stroll este singurul pilot pe soft-uri.

Turul 39/78: Lui Leclerc îi este transmis să scadă ritmul, pentru a nu le oferi celor de la McLaren o fereastră de pit-stop. Strategia este factorul central al finalului de cursă.

Turul 34/78: Desfășurarea cursei din Principat este lipsită de evenimente notabile. Leclerc conduce confortabil, ecartul dintre următorii se menține.

Turul 22/78: Ecartul dintre primii patru și Russell s-a mărit: 12 secunde! Verstappen nu se poate apropia de pilotul celor de la Mercedes.

Turul 15/78: Prezența lui Piastri în retrovizoarele lui Leclerc devine tot mai apăsătoare pentru monegasc.

Turul 13/78: Cei patru din față, piloții Ferrari și McLaren, dictează ritmul, fiind pe pneuri hard. Russell este la peste 6 secunde în spatele lui Norris, cel aflat pe locul patru. Britanicul poate pune presiune pentru a îi obliga pe cei de la conducerea cursei să mărească ritmul și să schimbe strategia, forțându-i să intre la boxe.

Turul 7/78: Leclerc se menține în față ți încearcă să se distanțeze de Piastri, în timp ce Sainz pune presiune le locul 2

Turul 3/78: Leclerc pleacă din nou bine și se instalează pe primul loc. E urmat de Piastri, Sainz și Norris. A fost un start liniștit, fără incidente

Cursa va începe la ora 16:44. Pe lângă Sergio Perez, Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen, nici Esteban Ocon nu va mai continua cursa. El s-a lovit puternic de colegul său. Pierre Gasly

Comisarii de cursă au decis ca Sainz să reia cursa de pe locul 3. Motivul? Au decis că nu toți piloții au trecut de primul sector al cursei.

+19 FOTO


Turul 1/78: Steag roșu! În primele curbe, a avut loc un incident între Sergio Perez, Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg. Mașinile lor sunt complet avariate. Pe pistă au rămas mai multe resturi. Pe reluare se vede că Sergio Perez a lovit parapetul, după ce a fost lovit în spate Magnussen, Apoi, din parapet, a lovit ambele mașini Haas
Turul 1/78: Start excelent pentru Leclerc. Dar Carlos Sainz, care a plecat de pe locul 3, a avut probleme. Acesta a suferit o pană și a pierdut controlul mașini.

Grila de start MP Monaco

Marele Premiu de Formula 1 din Monaco » „Il predestinato” a rupt blestemul! Charles Leclerc câștigă pentru prima oară „acasă”
  • Hulkenberg și Magnussen au plecat ultimii

Monegascul Charles Leclerc a fost cel mai rapid în calificările de sâmbătă și va pleca azi din pole-position. Pilotul Ferrari a întrerupt seria incredibilă a lui Max Verstappen (Red Bull), care a plecat de pe prima poziție în precedentele 7 curse.

Leclerc, care nu a mai câștigat o cursă din 2022 (MP al Austriei), speră să oprească seria negativă și să ajungă la a 6-a victorie din carieră.

Pilotul de la Ferrari va fi urmat de Oscar Piastri (McLaren) și de colegul său, Carlos Sainz. Max Verstappen, triplu campion mondial și liderul la zi al clasamentului piloților, nu a avut cea mai bună sesiune de calificări și va pleca de la 6, fiind devansat și de Lando Norris (McLaren) și George Russell (Mercedes).

Clasamentul general al piloților

  1. Max Verstappen (Red Bull) - 161p
  2. Charles Leclerc (Ferrari) -113p
  3. Sergio Perez (Red Bull) -107p
  4. Lando Norris (McLaresn) - 101p
  5. Carlos Sainz (Ferrari) - 93p
  6. Oscar Piastri (McLaren) - 53p
  7. George Russell (Mercedes) - 44p
  8. Lewis Hamilton (Mercedes) - 35p
  9. Fernando Alonso (Aston Martin) -33p
  10. Yuki Tsunoda (RB) -15p
  11. Lance Stroll (Aston Martin) -11p
  12. Oliver Baerman (Ferrari) -6p
  13. Nico Hulkenberg (Haas) - 6p
  14. Daniel Ricciardo (RB) - 5p
  15. Esteban Ocon (Alpine) - 1p
  16. Kevin Magnussen (Haas) -1p
  17. Alexander Albon (Williams) - 0p
  18. Zhou Guanyou (Sauber) - 0p
  19. Pierre Gasly (Alpine) - 0p
  20. Valtterri Bottas (Kick) - 0p
  21. Logan Sargeant (Williams) - Op

Clasamentul general al constructorilor

  1. Red Bull - 268p
  2. Ferrari - 212p
  3. McLren - 154p
  4. Mercedes -79p
  5. Aston Marin - 44p
  6. RB - 20p
  7. Haas -7p
  8. Alpine - 1p
  9. Williams - 0p
  10. Sauber - 0p

Citește și:

Gafă halucinantă a Ucrainei înainte de partida de la Euro 2024 » Cu ce au înlocuit drapelul României pe tricoul oficial
Nationala
Gafă halucinantă a Ucrainei înainte de partida de la Euro 2024 » Cu ce au înlocuit drapelul României pe tricoul oficial
„Haos! Latră unii la alții” » Ce scrie presa din Ucraina despre România inaintea debutului la Euro 2024: „Cei mai slabi”
Nationala
„Haos! Latră unii la alții” » Ce scrie presa din Ucraina despre România inaintea debutului la Euro 2024: „Cei mai slabi”
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu + Ultimele informații din Germania
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu + Ultimele informații din Germania

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (2)
Daniel_1
Daniel_1  •  26 Mai 2024, 23:21

Cel mai monoton circuit????????????. Ar tb scos din calendar.

Sekekama
Sekekama  •  26 Mai 2024, 21:00

Fraților, dacă vor sa facă o parada a mașinilor de F1, pot s-o facă altfel. Mai avem o groaza de circuite stradale, dar nu e niciunul ca cel din Monte Carlo. Efectiv trebuie sa nu lovești mașina și termini pe locul de pe care ai plecat. În condiții normale, McLaren ii mâncau pe cei de la Ferrari, Max trece de Russell șamd

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close