FORMULA 1  ·  CORONAVIRUS

COVID-19. Măsuri drastice în Formula 1: McLaren taie salariile, piloții sunt de acord

Norris (stânga) și Sainz înaintea unui antrenament // sursă foto: Guliver/GettyImages
Norris (stânga) și Sainz înaintea unui antrenament // sursă foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 18:42

FORMULA 1. Cei doi piloți ai echipei McLaren, Lando Norris și Carlos Sainz, vor suporta o reducere de salariu din cauza problemelor financiare apărute în urma pandemiei de coronavirus.

McLaren e prima echipă din F1 care aplică asemenea măsuri și chiar unele și mai dure: o parte din angajați au fost trimiși în concediu obligatoriu. Piloții s-au oferit să-și cedeze o sumă din salariu, iar oficialii echipei au explicat că au luat aceste decizii „pentru a ne asigura că oamenii se vor întoarce la muncă full-time când economia își va reveni”. Concediile vor fi pe o perioadă de două luni, iar reducerile salariale pe trei. 

Personalul care lucrează la proiectul F1 pentru a construi cât mai multe ventilatoare pentru tratarea pacienților aflați la Terapie Intensivă vor suporta și ei reducerea de salariu. 

80 la sută acoperă Guvernul

Guvernul britanic a introdus o schemă care permite firmelor să solicite o acoperire a 80 la sută din salariile angajațiilor trimiși în concediu, dar până la un maximum lunar de 2.500 de lire sterline.

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri din Formula 1:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1