FORMULA 1  ·  CORONAVIRUS

COVID-19. Măsuri drastice în Formula 1: McLaren taie salariile, piloții sunt de acord

Norris (stânga) și Sainz înaintea unui antrenament // sursă foto: Guliver/GettyImages
Norris (stânga) și Sainz înaintea unui antrenament // sursă foto: Guliver/GettyImages

Articol de — Joi, 02 Aprilie, 18:42

FORMULA 1. Cei doi piloți ai echipei McLaren, Lando Norris și Carlos Sainz, vor suporta o reducere de salariu din cauza problemelor financiare apărute în urma pandemiei de coronavirus.

McLaren e prima echipă din F1 care aplică asemenea măsuri și chiar unele și mai dure: o parte din angajați au fost trimiși în concediu obligatoriu. Piloții s-au oferit să-și cedeze o sumă din salariu, iar oficialii echipei au explicat că au luat aceste decizii „pentru a ne asigura că oamenii se vor întoarce la muncă full-time când economia își va reveni”. Concediile vor fi pe o perioadă de două luni, iar reducerile salariale pe trei. 

Personalul care lucrează la proiectul F1 pentru a construi cât mai multe ventilatoare pentru tratarea pacienților aflați la Terapie Intensivă vor suporta și ei reducerea de salariu. 

80 la sută acoperă Guvernul

Guvernul britanic a introdus o schemă care permite firmelor să solicite o acoperire a 80 la sută din salariile angajațiilor trimiși în concediu, dar până la un maximum lunar de 2.500 de lire sterline.

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri din Formula 1:Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1