SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL AUSTRIEI

Max Verstappen, cel mai rapid în calificările Marelui Premiu al Austriei » Surprize pe grilă: piloții Ferrari au dat lovitura

Max Verstappen a fost cel mai rapid în calificările Marelui Premiu al Austriei / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Max Verstappen a fost cel mai rapid în calificările Marelui Premiu al Austriei / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 19:13 / Actualizat sambata, 01 iulie 2023 00:44

Campionul en-titre Max Verstappen a încheiat victorios calificările din Marele Premiu al Austriei, cele care stabilesc ordinea pe grilă în cursa de duminică. Olandezul a fost cel mai rapid pe circuitul „Red Bull Ring” din Styria, urmat de cei doi piloți de la Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz. 

Verstappen își continuă și în Austria marșul triumfal din 2023. Pilotul olandez al lui Red Bull și-a adjudecat un nou pole-position, cel de-al șaselea al sezonului, la capătul unei sesiuni de calificări pe care a dominat-o în întregime

Dacă prezența lui Max în pole nu mai reprezintă o surpriză, un rezultat peste așteptări a fost reușit de piloții celor de la Ferrari, care vor pleca de pe locurile doi, respectiv trei. Monegascul Lecerc a fost la doar 0.048s în spatele lui Verstappen, în timp ce colegul Carlos Sainz s-a clasat imediat în spatele său. 

Un timp excelent a reușit și Lando Norris, care va porni al patrulea în grand-prix-ul de duminică, în fața compatriotului Lewis Hamilton. 

Ce se întâmplă cu Sergio Perez?

Mai puțin norocos a fost coechipierul lui Verstappen, Sergio Perez, cel care nu se regăsește în ultima perioadă. A ratat prezența în Q3 pentru a patra oară consecutiv. În turul care i-ar fi putut aduce prezența în Top 10, mexicanul a depășit limitele circuitului, iar timpul i-a fost șters, astfel că va porni în grand prix-ul de duminică după-amiaza de pe locul 15.

În Q3 n-a ajuns nici George Russell, pilotul de la Mercedes având o sesiune dezamăgitoare de calificări: va pleca de pe locul 11.

Calificările de vineri au stabilit ordinea pentru cursa standard, Marele Premiu de duminică. Sâmbătă va avea loc și cursa sprint, a cărei grilă de start va fi stabilită în urma unui „shootout” ce va avea loc sâmbătă dimineața.

Iată Top 10 pentru cursa de duminică:

Max Verstappen, cel mai rapid în calificările Marelui Premiu al Austriei » Surprize pe grilă: piloții Ferrari au dat lovitura
Top 10 pentru cursa de duminică / Sursă foto: racingnews365.com

Citește și alte știri din Formula 1:

Anunț major în Formula 1: echipa cu pretenții își schimbă numele și sponsorii

De la Wrexham în Formula 1! „Deadpool” și partenerii au investit 200 de milioane de euro

Cumpărată de un miliardar kazah, echipa britanică vrea în Formula 1: „Am depus cererea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează