SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DECIZIE

S-a încheiat! Mercedes anunță ce s-a întâmplat cu apelul împotriva lui Verstappen

Lewis Hamilton și Christian Horner, după Marele Premiu de la Abu Dhabi / Sursă foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Lewis Hamilton și Christian Horner, după Marele Premiu de la Abu Dhabi / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 15:31 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 15:40

Mercedes a luat decizia de a-și retrage apelul prin care voia să conteste la TAS victoria lui Max Verstappen din Marele Premiu de la Abu Dhabi. Astfel, olandezul de 24 de ani rămâne cu victoria de pe Yas Marina, dar și cu primul titlu din carieră.

Înfrângerea in-extremis a lui Lewis Hamilton, care a ratat șansa de a-și adjudeca al optulea titlu al carierei, a fost cu greu digerată de cei de la Mercedes. Team-ul german a depus două contestații oficiale, ambele fiind respinse încă de duminică seara. 

Acum a apărut înregistrarea! » Ce a transmis în cască Lewis Hamilton, imediat după ce a fost depășit de Verstappen. Mesajul n-a fost difuzat la TV
MP DIN ABU DHABI
Acum a apărut înregistrarea! » Ce a transmis în cască Lewis Hamilton, imediat după ce a fost depășit de Verstappen. Mesajul n-a fost difuzat la TV

Gruparea condusă de Toto Wolff a amenințat că va face recurs, însă, în cele din urmă, acest lucru nu se va mai întâmpla. 

Între timp, FIA (Federația Internațională de Automobilism) anunțase miercuri seara deschiderea unei anchete în ceea ce privește evenimentele petrecute pe circuitul din Abu Dhabi.

Comunicat oficial emis de Mercedes: „Ne retragem apelul!”

„Mercedes va colabora activ cu această comisie. Încredinţăm FIA responsabilitatea pentru acest proces şi, prin prezenta, ne retragem apelul.

Am făcut acest apel în interesul echităţii sportive. De atunci, am fost într-un dialog constructiv cu FIA şi Formula 1, pentru a genera claritate pentru viitor, astfel încât toţi concurenţii să ştie regulile în baza cărora concurează şi cum vor fi puse în aplicare”, se arată în comunicatul germanilor de la Mercedes, citați de Agerpres

Mercedes, mesaj pentru Verstappen: „Așteptăm cu nerăbdare să ne luptăm în sezonul viitor”

Mercedes a formulat și un mesaj de felicitare pentru Max Verstappen, noul campion mondial din „Marele Circ”:

Pentru Max Verstappen şi Red Bull Racing: dorim să ne exprimăm respectul sincer pentru realizările voastre din acest sezon. Aţi făcut această luptă pentru titlu de campion cu adevărat epică. 

Max, te felicităm pe tine şi întreaga ta echipă şi aşteptăm cu nerăbdare să ne luptăm pe pistă în sezonul viitor.

- Comunicat Mercedes

Cum a fost „topită” diferența dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen

Cu 5 tururi înainte de final, Hamilton era pe primul loc și avea 10 secunde avans față de Verstappen. Titlul numărul 8 părea să fie deja în brațele britanicului. Totul s-a schimbat, însă, când Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului.

În timp ce Safety Car-ul era pe pistă, între Hamilton și Verstappen erau 5 piloți întârziați. Inițial, acestora nu li s-a permis să depășească mașina de siguranță, spre nemulțumirea celor de la Red Bull.

Decizia inițială a fost modificată în ultimul moment. Piloții întârziați au depășit Safety Car-ul, ceea ce i-a permis lui Verstappen să vină imediat în spatele lui Hamilton. Profitând de faptul că avea pneuri proaspete, în vreme ce Hamilton rula cu un set de pneuri uzate timp de zeci de tururi, olandezul l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur și a devenit, în premieră, campion mondial.

+25 FOTO

Citește și alte știri din Formula 1:

AUDIO Acum a apărut înregistrarea! » Ce a transmis în cască Lewis Hamilton, imediat după ce a fost depășit de Verstappen. Mesajul n-a fost difuzat la TV

49,5 milioane de dolari dintr-un foc! Lewis Hamilton a vândut un penthouse de vis în care n-a călcat niciodată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează