SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL STATULUI BAHRAIN

Merge ceas » Rosberg confirmă: s-a impus și în Bahraian după victoria din Australia

Nico Rosberg, cu trofeul în mână, salută camera suspendată. Şi o dată cu ea, o lumea întreagă // FOTO Guliver/GettyImages
Nico Rosberg, cu trofeul în mână, salută camera suspendată. Şi o dată cu ea, o lumea întreagă // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2016 00:00

Nico Rosberg confirmă victoria din Australia, germanul reușind pentru a doua oară în acest sezon să-l bată pe Lewis Hamilton, deși britanicul a plecat de fiecare dată din pole-position.

Nici nu începuse cursa de la Sakhir, iar un nume greu de la grilă a fost nevoit să abandoneze. În turul de încălzire, motorul Ferrari al monopostului lui Sebastian Vettel a cedat, iar germanul n-a mai avut ce să facă.

La start, o nouă surpriză mare. Ca și în Australia, Hamilton, plecat tot din pole-position, a avut o plecare slabă, iar Nico Rosberg, coechipierul său, n-a ratat un astfel de prilej și a demarat ca din pușcă.

Pentru britanic au continuat problemele pentru că în primul viraj, în urma unei ciocniri cu Bottas (Williams), comisarii de cursă hotărând că a fost vina finlandezului, Hamilton a ajuns tocmai pe poziția a 7-a. Nici Raikkonen nu a avut un start reușit, fiind depășit de Ricciardo (Red Bull).

Lucrurile au început să se așeze, în sensul că favoriții au revenit pe locurile din față. Rosberg devenise deja marele favorit, cu recorduri de tur, iar Raikkonen și Hamilton, din nou o cursă de urmărire pentru britanic, au ocupat pozițiile doi și, respectiv, trei.

O tripletă care n-a mai fost deranjată de nimeni, astfel poate se și explică faptul că cei trei piloți au optat pentru strategii cu trei opriri aproape similare.

Grosjean a uimit din nou

Francezul Grosjean, pilotul echipei debutante Haas, a făcut din o nouă cursă excelentă. Chiar dacă mecanicii săi l-au întârziat secunde bune la un schimb de pneuri, acesta a mers impecabil, obținând un incredibil loc 5.

Impresie foarte bună a lăsat și debutantul Stoffel Vandoorne, cel care l-a înlocuit pe Fernando Alonso, oprit de medici să concureze după teribilul accident suferit în Australia. Puștiul, adus de urgență în Bahrain, a adus primul punct al sezonului pentru McLaren după ce a terminat pe locul 10.

5 victoriiconsecutive a adunat Nico Rosberg, trei din finalul sezonului trecut și acum două, Australia și Bahrain

16 succeseare în cariera sa din Formula 1 Nico Rosberg, Bahrain-ul fiind bifat acum pentru prima oară. În rest, Monaco de trei ori, Australia, Brazilia și Austria de două ori, Spania, Mexic, Abu Dhabi, Germania, China, Marea Britanie

Clasament cursă

1. Rosberg  1h 33m 34.696s
2. Raikkonen +10.2s
3. Hamilton +30.1s
4. Ricciardo +1m 02.4s
5. Grosjean +1m 18.2s
6. Verstappen +1m 20.9s
7. Kvyat +1 tur
8. Massa +1 tur
9. Bottas +1 tur
10. Vandoorne +1 tur
11. Magnussen
12. Ericsson
13. Wehrlein
14. Nasr
15. Hulkenberg
16. Perez
17. Haryanto

Abandonuri:
Sainz Jr, Gutierrez, Button, Palmer, Vettel

Clasament echipe

1. Mercedes 83p
2. Ferrari 33p
3. Red Bull 30p
4. Williams 20p
5. Haas 18p
6. Toro Rosso 11p
7. Force India 6p
8. McLaren 1p

piloti etapa 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează