SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ANIVERSARE

FOTO Michael Schumacher a împlinit azi 53 de ani » Fotografii spectaculoase din cariera uriașă a fostului campion mondial

Michael Schumacher împlinește azi 53 de ani // FOTO: Guliver/GettyImages
Michael Schumacher împlinește azi 53 de ani // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 10:13 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 13:41

Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial în Formula 1, împlinește azi 53 de ani. Fostul mare pilot german are în continuare probleme medicale, ca urmare a accidentului din iarna lui 2013.

Schumacher a stat 21 de ani, cu 4 sezoane de pauză, între 2006 și 2010, în Formula 1. A debutat în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, și s-a oprit în 2012, în Brazilia. 

Prima victorie a obținut-o tot în Belgia, la doar un an de la debut. Au urmat altele 90. Are în total 7 titluri mondiale (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 155 de podiumuri și 68 de plecări din pole-position. Schumacher a început la Jordan, a continuat la Benetton și a cunoscut măreția la Ferrari, alături de care a câștigat 5 titluri de campion mondial. Ultima sa echipă a fost Mercedes, de la care s-a retras în 2012.

„Schumacher” ne învață cum să ne privim viața!
CRONICĂ DE FILM
„Schumacher” ne învață cum să ne privim viața!

Neamțul are în CV distincții impresionante. În aprilie 2002, datorită contribuțiilor aduse sportului și datorită implicării active în colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași, a fost numit Campion UNESCO al sportului, intrând într-o galerie selectă de 9 persoane, printre care se mai numără Sergey Bubka, Justine Henin sau brazilianul Pele. Schumacher are în palmares și două titluri de cel mai mare sportiv al anului, în 2002 și 2004. 

+31 FOTO

Accident teribil la schi

Considerat de mulți drept cel mai mare pilot de Formula 1 din istorie, Michael a suferit un accident în timp ce se afla la schi, pe 29 decembrie 2013. El a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble. A fost transferat pe 16 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne. A fost externat pe 9 septembrie 2014 și până în prezent este tratat în locuința lui, păstrându-se secrete informațiile despre starea lui.

Mick Scumacher, primul an în Formula 1. Acum e pilot de rezervă la Ferrari

Sezonul 2021 al Formulei 1 a adus numele Schumacher din nou pe grila de start. Mick, fiul lui Michael, este pilot Haas și a debutat în Marele Circ, după ce în 2020 a fost campion în Formula 2. Acesta nu a obținut niciun punct în sezonul recent încheiat, cea mai bună clasare fiind un loc 12.

Însă, la finalul sezonului din 2021, Ferrari a anunțat că neamțul va fi pilot de rezervă pentru echipa italiană, la care tatăl său a făcut istorie.

Documentar Netflix despre Michael Schumacher

Pe 15 septembrie, Netflix a lansat un documentar despre cariera fostului mare pilot. Pelicula a prezentat imagini inedite de la începutul carierei, nedifuzate până acum, dar și mărturii ale familiei și a foștilor rivali despre Michael.

„Nu pot să fiu supărată pe Dumnezeu fiindcă a fost vorba despre tot ghinionul pe care îl poți avea în lumea asta. Și tocmai el, despre care credeam că e apărat de îngeri!... Așa am crezut mereu”, spune Corina, soția lui Michael, despre tragicul accident din 2013.

„E nedrept ca eu și sora mea să fim nevoiți să renunțăm bucuriile pe care le trăiesc unii alături de părinții lor. Cred că eu și tata ne-am înțelege altfel acum pentru că vorbim o limbă similară, cea a automobilismului. Am avea mult mai multe de vorbit acum. La asta mă gândesc de cele mai multe ori. Și mă gândesc cât de tare ar fi. E cea mai mare dorință a mea. Aș da orice ca să trăiesc un asemenea moment. Da... orice!”, a mărturisit Mick, în documentar, despre tatăl său.

+31 FOTO

VIDEO Momente spectaculoase din cariera lui Schumacher

Citește și: 

Latifi mărturisește prin ce a trecut după accidentul provocat în finalul cursei de la Abu Dhabi: „Ură, abuzuri și amenințări cu moartea”

„Bomba” finalului de an: „Cred că Hamilton se retrage, nu va mai concura anul viitor!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
stormseeker
stormseeker  •  03 Ianuarie 2022, 16:58
Postat de holland pe 03 Ianuarie 2022, 12:43

1994 - cursa din australia cand Schumacher intra intentionat in Damon Hill. si castiga titlu mondia. 1997 - cursa Jerez Schumacher intra in Villeneuve intentionat sipierde lupta pt titlu. Cam asta este caracterul lui Schumacher. Karma este o dama usoara, ar zice filosoful.

@holland. Ayrton Senna, Hamilton si altii au facut de multe ori manevre de genul asta. Formula 1 este un sport de lupta. Karma face ca unii sa se uite la sporturi pe care nu le pricep. Ocupa-te de balet sau sah, e mai bine pentru tine sau ceilalti.

tororosso
tororosso  •  03 Ianuarie 2022, 16:34

Unul din cei mai mari piloți F1 a tuturor timpurilor alături de Ayrton Senna și Jim Clark . Restul sunt doar imitații .

mcclau
mcclau  •  03 Ianuarie 2022, 12:53
Postat de holland pe 03 Ianuarie 2022, 12:43

1994 - cursa din australia cand Schumacher intra intentionat in Damon Hill. si castiga titlu mondia. 1997 - cursa Jerez Schumacher intra in Villeneuve intentionat sipierde lupta pt titlu. Cam asta este caracterul lui Schumacher. Karma este o dama usoara, ar zice filosoful.

Karma ?? Pentru cateva strategii intr-un sport tu crezi ca a ramas nenorocit pe viata ? Asta a fost destinul lui si nu are treaba cu absolut nimic , pfff

Vezi toate comentariile (4)
Comentează