SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ANIVERSARE

Michael Schumacher a împlinit 55 de ani » Cele mai importante borne din cariera septuplului campion de Formula 1

Imagine de arhivă cu Michael Schumacher / foto: Guliver/Getty Images
Imagine de arhivă cu Michael Schumacher / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2024 09:00 / Actualizat miercuri, 03 ianuarie 2024 09:09

Septuplul campion mondial la Formula 1, Michael Schumacher, grav rănit într-un accident de schi la 29 decembrie 2013, împlineşte astăzi 55 de ani.

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

„Seara eram convins să vin la FCSB, dar apoi am vorbit cu soția”  » Fotbalistul a recunoscut în premieră negocierile
FCSB
„Seara eram convins să vin la FCSB, dar apoi am vorbit cu soția” » Fotbalistul a recunoscut în premieră negocierile

Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial de Formula 1

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a consacrat. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri. El a lipsit atunci 98 de zile din F1, şase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (24 ani) şi Mick (22 de ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro, notează news.ro.

Neamțul are în CV distincții impresionante. În aprilie 2002, datorită contribuțiilor aduse sportului și datorită implicării active în colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași, a fost numit Campion UNESCO al sportului, intrând într-o galerie selectă de 9 persoane, printre care se mai numără Sergey Bubka, Justine Henin sau brazilianul Pele.

+8 FOTO

Sănătatea lui Michael Schumacher e un mister

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. 

El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

Zece ani mai târziu, misterul din jurul stării de sănătate a lui Michael Schumacher rămâne neelucidat.Recent, Jean Todt, preşedintele FIA, a oferit informaţii despre situaţia campionului german.

„Michael (Schumacher) este acolo, aşa că nu-mi lipseşte", a declarat Jean Todt, care i-a fost şef germanului la Ferrari timp de un deceniu (1996-2006), înainte de a-i deveni prieten. 

Jean Todt vorbește despre Michael Schumacher

Într-un interviu pentru L'Equipe, Jean Todt, care a lucrat cu neamțul la Ferrari, a vorbit despre viața acestuia.

„Michael e tot acolo. Așa că nu îmi e dor de el. Dar nu mai este Michael de altădată. E o persoană diferită. Viața lui e diferită, dar am privilegiul de a putea împărtăși aceste momente cu el. Asta e tot ce e de spus.

Din păcate, soarta l-a lovit acum 10 ani. Nu mai este acel Michael pe care l-am cunoscut în Formula 1. Dar este excelent îngrijit. Soția și copii îl protejează”, a spus Todt.

Amintiri prețioase cu Michael Schumacher: „Dave, îți mulțumesc pentru tot. Aș vrea să facem o poză”

David Coulthard și-a amintit de teribilul accident de la Spa: „Michael Schumacher a crezut că e o conspirație ca să-l omor”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează