SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL AUSTRALIEI

Miracol! Fernando Alonso a scăpat nevătămat după un accident violent. Rosberg s-a impus la Melbourne

Momentul accidentului. Cockpit-ul are o structură de tip monococă şi este construit din carbon, un material rezistent şi uşor. Alte structuri rigide, poziționate deasupra şi în faţa pilotului, îl protejează la impact // FOTO AFP
Momentul accidentului. Cockpit-ul are o structură de tip monococă şi este construit din carbon, un material rezistent şi uşor. Alte structuri rigide, poziționate deasupra şi în faţa pilotului, îl protejează la impact // FOTO AFP

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2016 00:00

Fernando Alonso a scăpat nevătămat după ce monopostul său a zburat prin aer, rostogolindu-se de două ori, iar la final s-a izbit violent de parapetul de protecție. Atât a mai rămas din mașina sa care costă milioane de euro.

Turul 17. Fernando Alonso, cu DRS-ul (Drag Reduction System) pornit, a încercat să-l depășească pe Esteban Gutierrez (Haas). L-a lovit însă în pneul stânga-spate, iar spaniolul s-a rostogolit de două ori înainte de a se opri în glisierele de protecție.

Un accident extrem de dur, însă pilotul echipei McLaren a ieşit nevătămat din monopost. Ba chiar a avut puterea să salute publicul pentru a liniști astfel pe toată lumea, inclusiv pe Gutierrez, care întreba în cască, disperat, care e starea lui Alonso.

A fost o cursă nebună la Melbourne. Chiar de la start, Vettel și Raikkonen au profitat de duelul dintre Hamilton și Rosberg, piloții lui Mercedes care au plecat primii de la grilă, și au trecut în fruntea plutonului. Dezastru pentru Hamilton: la un moment dat era pe locul 6 pentru că a fost depășit inclusiv de către Max Verstappen ( Toro Rosso) şi Felipe Massa (Williams).

Ghinion și gafe pentru Ferrari

Accidentul teribil al lui Alonso a dus la întreruperea cursei timp de 20 de minute pentru ca organizatorii australieni să curețe circuitul de rămășițele monoposturilor.

Un nou start cu Vettel urmat, în ordine, de Rosberg, Raikkonen, Ricciardo, Verstappen, Sainz şi Hamilton, care mai coborâse încă o poziție în urma primului pitstop.

Șefii lui Ferrari erau zâmbitori așteptând cu nerăbdare să se termine cursa, cu Vettel victorios și Raikkonen pe podium. Numai că ghinioanele și gafele au început să curgă pentru scuderia "Căluțului cabrat".

Primul episod. Turul 24. Raikkonen a anunțat că monopostul său are probleme și s-a dus direct la boxe. Imediat după ce a oprit, mașina, cu finlandezul în cockpit, a luat foc! Verdict? Ghinion!

Episodul doi. Sebastian Vettel a oprit la boxe pentru schimbul de pneuri. Unul dintre mecanici, responsabil cu cauciucul stânga-față, a avut probleme cu piulița, astfel că a întârziat cu două secunde reintrarea germanului pe circuit. Germanul a ajuns astfel pe locul trei, în spatele lui Rosberg și Hamilton. Verdict? Gafă!

Episodul trei. Pe final, Vettel se apropiase ameninţător de Hamilton, iar germanul a pornit atacul, însă a ieşit în decor după o tentativă de depăşire. A trebuit să se mulțumească cu ultima poziție a podiumului. Verdict? Gafă!

Surpriza Grosjean de la Haas

Romain Grosjean (Haas) a făcut o cursă excepțională, reușind să obțină un miraculos loc 6 pentru debutanţii de la echipa americană. De remarcat duelul piloților Toro Rosso, Max Verstappen a ținut neapărat să-l depășească pe Carlos Sainz. Olandezul l-a și atins pe spaniol. Ordinul din cască venit de la șefi a oprit lupta dintre cei doi, ambii au plecat cu puncte de la Melbourne.

"Sunt conştient că mi-am cheltuit una dintre vieţile care îmi mai rămâneau. Mulţumesc McLaren şi FIA pentru securitatea actuală a monoposturilor"
Fernando Alonso

2este cifra victoriilor obținute până acum în Australia de către Nico Rosberg

15victorii a strâns germanul Nico Rosberg în Formula 1 (Monaco de trei ori, Australia, Brazilia și Austria de două ori, Spania, Mexic, Abu Dhabi, Germania, China, Marea Britanie)

 Clasament piloți

1. Rosberg 25
2. Hamilton 18
3. Vettel 15
4. Ricciardo 12
5. Massa 10
6. Grosjean 8
7. Hulkenber 6
8. Bottas 4
9. Sainz 2
10. Verstappen 1

Clasament cursă

1. Rosberg 48:15.6s
2. Hamilton +8.060s
3. Vettel +9.643s
4. Ricciardo +24.330s
5. Massa +58.979s
6. Grosjean +72.081s
7. Hulkenberg +74.199s
8. Bottas +75.153s
9. Sainz +75.680s
10. Verstappen +76.833s
11. Palmer
12. Magnussen
13. Perez
14. Button
15. Nasr
16. Wehrlein

ABANDONURI: Ericsson, Raikkonen, Haryanto, Gutierrez, Alonso, Kvyat

Clasament echipe

1. Mercedes 43p
2. Ferrari 15p
3. Williams 14p
4. Red Bull 12p
5. Haas 8p
6. Force India 6p
7. Toro Rosso 3p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează