SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DOCUMENTAR

VIDEO 30 de ani de la debutul lui Michael Schumacher în Formula 1 + Netflix a lansat trailer-ul documentarului despre neamț

Netflix va difuza un documentar despre fostul celebru pilot de Formula 1. +12   FOTO
Netflix va difuza un documentar despre fostul celebru pilot de Formula 1.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 august 2021 16:49 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 17:10

De 8 ani, de la accidentul suferit la schi în Alpi, despre Michael Schumacher nu se mai știe mare lucru. Mai nou însă, soția, Corinna, și fiica, Gina, au anunțat că Netflix va difuza un documentar despre fostul celebru pilot de Formula 1. 

Pilot, idol, legendă” este titlul peliculei, așteptată pe micile și marile ecrane începând cu 15 septembrie. Netflix a lansat astăzi trailer-ul documentarului, chiar în ziua care se împlinesc 30 de ani de la debutul lui Schumacher în F1. 

„În această zi, acum 30 de ani, Michael Schumacher a condus în prima sa cursă de Formula 1, în Spa, Belgia. Astăzi, Netflix lansează trailerul oficial pentru SCHUMACHER, portretul suprem al sportivului care a obținut titlul mondial al Formula 1 de șapte ori, Michael Schumacher. 

Caracterizat de o pasiune nemuritoare, o muncă asiduă și o ambiție de neegalat, Schumacher a trecut rapid de la nou-venit la campion mondial - și în cele din urmă legendă a sportului. SCHUMACHER este singurul film pe deplin susținut de familia sa”, se arată în comunicatul celor de la Netflix. 

Michael Schumacher, nume de legendă în „Marele Circ”

Germanul Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial în Formula 1, a împlinit în ianuarie 52 de ani. Fostul mare pilot are în continuare mari probleme medicale, ca urmare a accidentului din 2013.

Considerat de mulți drept cel mai mare pilot de Formula 1 din istorie, Schumacher se află în comă după accidentul de la schi, iar familia acestuia nu a fost detalii despre starea lui. „Sunt foarte discret în această privință, deoarece știm că Michael Schumacher a avut un accident serios în 2013 și că, din păcate, a avut consecințe foarte grave. 

De atunci, a fost tratat astfel încât să poată reveni la o viață mai normală”, a declarat Jean Todt, CEO al celor de la Ferrari între 2004 și 2008, la începutul lunii decembrie 2020. 

Michael Schumacher, carieră uriașă în Fomula 1

 Schumacher a stat 21 de ani, cu 4 sezoane de pauză, între 2006 și 2010, în Formula 1. A debutat în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, și s-a oprit în 2012, în Brazilia.

Prima victorie a obținut-o tot în Belgia, la doar un an de la debut. Au urmat altele 90, 7 titluri mondiale (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 155 de podiumuri și 68 de plecări din pole position. Schumacher a început la Jordan, a continuat la Benetton și a cunoscut măreția la Ferrari, alături de care a câștigat 5 titluri de campion mondial. Ultima sa echipă a fost Mercedes.

+8 FOTO

Neamțul are în CV distincții impresionante. În aprilie 2002, datorită contribuțiilor aduse sportului și datorită implicării active în colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași, a fost numit Campion UNESCO al sportului, intrând într-o galerie selectă de 9 persoane, printre care se mai numără Sergey Bubka, Justine Henin sau brazilianul Pele.

Vezi și: 

Jean Todt, noi detalii despre Michael Schumacher: „Corinna a vrut ca el să supraviețuiască, acum luptă împotriva consecințelor”

Directoarea circuitului Spa-Francorchamps a fost ucisă de soțul ei, care ulterior s-a sinucis

Playtech: Numele REAL al lui Toni Iuruc s-a aflat după cununia civilă cu Simona Halep. Ce scrie în buletinul lui, de fapt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează