FORMULA 1  ·  VRUUUM

Omagiu tinereții frânte » Comentariu de Luminița Paul despre gestul frumos făcut de Leclerc în memoria lui Anthoine Hubert

Articol de — Luni, 02 Septembrie

Ce faci a doua zi după ce un coleg și-a pierdut viața pe pistă? Cum poți să continui? Leclerc coboară din mașină victorios pentru prima dată în carieră în F1 și primul gest pe care îl face e să arate un abțibild pus pe mașina sa. 

Acolo scrie "Anthoine". Un omagiu anticipat pentru Anthoine Hubert, pilot de F2, 22 de ani, care a încetat din viață sâmbătă, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, în urma unei ciocniri. „Am crescut împreună cu Anthoine și vreau să-i dedic victoria”, spunea monegascul, emoționat, în interviul de după cursă. Înainte de începerea întrecerii, s-a ținut un minut de reculegere în aminitirea francezului. Piloți și oficiali s-au strâns în jurul unei căști a acestuia, onorându-l cu acea tăcere profundă, plină de tristețe. 

Cu o zi înainte, Anthoine Hubert suferise un impact imens din partea mașinii americanului Juan Manuel Correa în virajul Raidillon, la 270 de km/h. Se pare că au fost chiar două ciocniri în cazul francezului, una cu barierele, cealaltă cu mașina lui Correa, care s-a dat peste cap și a derapat de-a lungul pistei. 

Un raport asupra celor întâmplate va avea nevoie de ceva timp pentru a fi finalizat – în cazul lui Jules Bianchi, care a suferit răni fatale în Marele Premiu al Japoniei 2014, a durat două luni. 

Americanul Juan Manuel Correa, 20 de ani, este la terapie intensivă, dar în stare stabilă, cu fracturi la ambele picioare și o leziune minoră la coloana vertebrală. Pentru Hubert însă, a fost capăt de drum. Un drum dureros de scurt...
 Femei plimbate în lesă prin Timişoara: „Nu vă e ruşine?”. Ce a spus bărbatul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Wuhan

Digi 2
17:00 Fotbal, Liga 2

Farul Constanța - Ripensia Timisoara

Digi 1, Telekom 1, Look
20:00 Fotbal, Turcia

Beșiktaș Istanbul – Istanbul BB

Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1

Viitorul - Politehnica Iași

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Bundesliga

Wolfsburg - Hoffenheim

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 2
23:00 Fotbal, Portugalia

Sporting Lisabona – Famalicao

Look Plus
Program TV complet

Liga 1