SPORTURI  »  FORMULA 1  »  CALENDAR

Răsturnare de situație: sezonul 2021 începe în Bahrain! Două curse au fost amânate

Finalul cursei din Bahrain 2020, câștigată de Sergio Perez Foto Imago Images
Finalul cursei din Bahrain 2020, câștigată de Sergio Perez Foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 14:34 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 15:01

Restricțiile severe de călătorie impuse de Australia și China au dus la schimbarea datelor de disputare ale celor două Mari Premii de Formula 1.

Sezonul 2021 al Marelui Circ era programat să înceapă la Melbourne, în weekend-ul 19-22 martie, însă temeri că acest lucru nu va fi posibil apăruseră deja în ultimele săptămâni. Acum este limpede: oficial, F1 a anunțat azi schimbările de calendar. Acestea includ, în primul rând, amânarea curselor din Australia și China, din cauza restricțiilor dure de călătorie pe care le au în acest moment ambele țări.

Numărul curselor din Formula 1, neschimbat

Marele Premiu al Australiei a fost relocat în program pentru luna noiembrie, în weekend-ul 19-21. De asemenea, s-a adăugat o întrecere găzduită de Imola pentru 16-18 aprilie, aceasta ocupând cronologic a doua poziție în calendar. „Suntem bucuroși să comunicăm faptul că numărul curselor prevăzute pentru acest sezon rămâne neschimbat”, a spus președintele F1, Stefano Domenicali.

E o veste bună că am reușit să reprogramăm cursa din Australia, continuăm să lucrăm cu colegii din China pentru a găsi o soluție și a ține și acolo Grand Prix-ul, dacă se schimbă ceva.
– Stefano Domenicali, președinte F1

„Pandemia încă nu a permis ca viața să revină la normal, dar am arătat în 2020 că putem concura în condiții sigure. Am fost primul sport care a reluat competiția la nivel internațional, avem experiență și planuri de aplicat pentru acest sezon”, a adăugat el.

Marele Premiu al Chinei, sub semnul întrebării

Încă nu s-a luat o decizie în ce privește Marele Premiu al Chinei, care avea drept date inițiale de disputare 9-11 aprilie. De asemenea, se așteaptă confirmarea pentru a treia cursă a sezonului, cea din 2 mai, o variantă foarte probabilă fiind Portugalia, cu circuitul de la Portimao, care a debutat anul trecut în F1. Datele pentru întrecerile din Brazilia, Arabia Saudită și Abu Dhabi au fost ajustate pentru a se putea face loc Marelui Premiu al Australiei. 

Calendarul revizuit al sezonului 2021 în Formula 1

DatăCursă
28 martieBahrain (Sakhir)
18 aprilieItalia (Imola)
2 mai?
9 maiSpania (Barcelona)
23 maiMonaco (Monaco)
6 iunieAzerbaidjan (Baku)
13 iunieCanada (Montreal)
27 iunieFranța (Le Castellet)
4 iulieAustria (Spielberg)
18 iulieMarea Britanie (Silverstone)
1 AugustUngaria (Budapest)
29 augustBelgia (Spa)
5 septembrieOlanda (Zandvoort)
12 septembrieItalia (Monza)
26 septembrieRusia (Soci)
3 octombrieSingapore (Singapore)
10 octombrieJaponia (Suzuka)
24 octombrieSUA (Austin)
31 octombrieMexic (Mexico City)
7 noiembrieBrazilia (Sao Paulo)
21 noiembrieAustralia (Melbourne)
5 decembrieArabia Saudită (Jeddah)
12 decembrieAbu Dhabi (Yas Island)

Citește și alte știri din sporturi

Ministrul Mediului ia în calcul introducerea unei noi taxe auto în România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează