SPORTURI  »  FORMULA 1  »  SCANDAL

Război total în Formula 1, după ce șeful Mercedes a spus că Verstappen poate pierde titlul mondial de anul trecut: „Au încălcat regula, e ceva uriaș!”

Toto Wolff și Mohammed bin Sulayem, președintele FIA / FOTO: Imago
Toto Wolff și Mohammed bin Sulayem, președintele FIA / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 octombrie 2022 17:55 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2022 18:01

Toto Wolff, directorul echipei de Formula 1 Mercedes, susține că olandezul Max Verstappen (25 de ani) ar putea să piardă titlul mondial cucerit anul trecut. Red Bull amenință cu judecata.

Sezonul trecut din Formula 1 a fost probabil cel mai palpitant din istorie, decis în ultimul tur de circuit al ultimului Mare Premiu, cel de la Abu Dhabi. Mercedes a formulat mai multe plângeri la momentul respectiv, toate fără succes. 

Leclerc, pole position în MP de Formula 1 din Singapore! Verstappen, furios la final: „Ce naiba tot spuneți?”
SINGAPORE
Leclerc, pole position în MP de Formula 1 din Singapore! Verstappen, furios la final: „Ce naiba tot spuneți?”

Șeful Toto Wolff lansează acum un nou scenariu care ar putea da totul peste cap. Susține că rivalii de la Red Bull ar fi încălcat limita de buget pentru anul trecut, stabilită la 114 milioane de lire sterline. 

Dacă acuzațiile se dovedesc reale, printre pedepse se numără depunctări sau chiar „excluderea din competiție”. Asta ar însemna că Lewis Hamilton ar deveni campion mondial pentru a 8-a oară în carieră.

Toto Wolff: „E ceva uriaș!”

Toto Wolff a vorbit despre această speță. 

„E ceva uriaș, e masiv! Noi am depus o muncă titanică pentru a ne încadra în acel buget. Nici nu mai știu câte zeci de milioane a trebuit să reducem. Am folosit părți mai vechi la monoposturi, nu am condus mereu așa cum ne-am fi dorit, nu ne-am dezvoltat cum am dorit. A trebuit să dăm afară mai mult de 40 de oameni”, a spus șeful Mercedes, potrivit The Sun.

Red Bull amenință cu judecata

Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, spune că acuzațiile sunt „ficțiuni și de-a dreptul defăimătoare”. Amenință că îl va acționa în instanță pe Toto Wolff.

Ne-am cam săturat de comentariile celor două echipe rivale. Comunicările pe care le-am avut cu FIA sunt confidențiale, nu au nicio idee cu rivalii ar putea căpăta astfel de informații, pentru a face acuzații fictive. 

Nu cred că momentul în care le lansează este întâmplător, acum, când Max se îndreaptă spre al doilea titlul consecutiv. În loc să discutăm despre performanța lui uriașă, vorbim despre bani și despre limite bugetare

- Christian Horner

Citește și alte știri din sportul mondial: 

Vede Roger Federer vreun urmaș în circuitul ATP? „Evident, trebuie să facă asta”

Omul care a lucrat 7 cu Serena Williams povestește ce l-a surprins: „A fost ceva neașteptat, deși am lucrat cu o echipă masculină”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
misu50
misu50  •  02 Octombrie 2022, 09:53

Ce m-as bucura sa aiba "lupul" dreptate...

paolo11
paolo11  •  02 Octombrie 2022, 07:58

A fost o mânărie cauzată de o eroare umană de apreciere. Persoana în cauza a recunoscut.

popiques2
popiques2  •  01 Octombrie 2022, 23:22
Postat de rav410wrc pe 01 Octombrie 2022, 20:33

Frustrarea lui Herr Wolff e MAXima !! De cand a preluat o parte importanta din pachetul de actiuni al Team F1 AMG Mercedes, s-a cam "stricat", chiar obiectul munci si-a ajuns sa se lupte pt locul 3, in clasamentul echipelor. El si Lewis, inca viseaza la titlul de Campion al pilotilor pt anul 2021, titlu castigat fair and square, pe circuit, de Max Verstappen #1 !!

fair and square pe dracu, toata lumea stie ce s-a intamplat anul trecut, a fost ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close