SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

Regele din Silverstone » Hamilton s-a impus fără emoții în cursa de acasă: e la patru puncte de Rosberg în clasamentul general

Lewis Hamilton e purtat pe brațe de fani după victoria de la Silverstone // FOTO Reuters
Lewis Hamilton e purtat pe brațe de fani după victoria de la Silverstone // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2016 00:00

Lewis Hamilton se află la cea de-a treia victorie consecutivă pe circuitul britanic în fața conaționalilor săi, egalând performanța scoțianului Jim Clark din anii '60.

Unde plouă cel mai mult pe continent? În Marea Britanie, normal. La Silverstone a plouat bine, astfel că primele 5 tururi ale cursei s-au desfășurat cu mașina Safety Car pe post de deschizător.

La ieşirea maşinii de siguranţă, doar primii 4 piloţi au rămas pe circuit, în rest toată lumea s-a repezit la boxe pentru a schimba pneurile de ploaie cu cele intermediare.

Un circuit care-i convine de minune lui Lewis Hamilton, britanicul fiind câștigătorul ultimelor două ediții. Pilotul lui Mercedes a plecat din pole-position, urmat de Nico Rosberg, iar în spatele lor, băieții talentați de la Red Bull, Verspappen și Ricciardo.

Germanul Vettel mult mai în spate, plecat de pe poziția a 11-a din cauza unei penalizări de 5 poziții pentru schimbarea cutiei de viteze. Aceasta a fost și ordinea până în turul 17, când puștiul-minune al austriecilor, Max Verstappen, l-a depășit pe Nico Rosberg într-un loc aproape imposibil. Tupeu incredibil al unui copil de 18 ani care, în afara monopostului, este extrem de timid.

Locul secund al lui Rosberg, în pericol

În turul 39, Rosberg și-a luat revanșa în fața lui Verstappen, profitând și de faptul că olandezul avea pneurile degradate. Germanul însă are emoții pentru că rezultatul cursei încă nu a fost omologat de FIA.

Pilotul lui Mercedes, după o defecțiune la treapta a 7-a a cutiei de viteze, a primit informații de la echipă să încerce să nu folosească această treaptă. Incidentul va fi investigat de către FIA, fiind posibil ca Rosberg să piardă poziția secundă.

McLaren, modestă la Silverstone

Echipa britanică nu a reușit să puncteze cu niciunul dintre piloţi în cursa desfășurată în fața propriilor suporteri, Jenson Button şi Alonso au încheiat pe locurile 12 și, respectiv 13. O prestație modestă a avut și Sebastian Vettel, germanul reușind să sară doar două locuri după plecarea de la grilă. Puțin pentru un cvadruplu campion mondial.

47de victorii a adunat Lewis Hamilton în carieră până acum

4succese are Hamilton în acest sezon (Monaco, Canada, Austria și Marea Britanie), în timp ce Rosberg a adunat cu unul mai mult (Austria, Bahrain, China, Rusia, Azerbaidjan)

 clasament piloti anglia

clasament cursa anglia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close