SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Retragerea lui Rosberg îl poate readuce pe Fernando Alonso în prim-plan: Spaniolul, dorit la Mercedes

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat sambata, 03 decembrie 2016 15:17

Fernando Alonso poate reveni la o echipă de top din Formula 1, fiind dorit de campionii mondiali la constructori, Mercedes-AMG, după ce Rosberg a anunțat că se va retrage din activitatea competițională.

După anunțul-șoc făcut de Nico Rosberg, care se va retrage din Marele Circ imediat după ce a devenit campion mondial, Mercedes caută disperată un nou pilot, iar, pe lângă variantele low-cost Pascal Wehrlein sau Esteban Ocon, pe lista scurtă a lui Toto Wolff se află și Fernando Alonso, actualmente sub contract cu McLaren.

Spaniolul, dublu campion mondial, mai are un an din contractul cu formația britanică, fiind plătit regește de echipa care l-a achiziționat în urmă cu doi ani, de la Ferrari.

Aproximativ 25 de milioane de lire încasează anul Alonso, iar o eventuală mutare a sa la Mercedes AMG i-ar obliga pe germani să plătească o sumă considerabilă atât pilotului, cât și actualei sale echipe.

Alonso ar putea fi preferat de nemți în locul lui Pascal Wehrlein, de la Renault, datorită experienției net superioare la vârful Formulei 1. Toto Wolff caută un coechipier pe măsură pentru Lewis Hamilton, care a pierdut surprinzător titlul în acest sezon, în favoarea colegului Nico Rosberg, dar și un pilot care poate aduce siguranța câștigării unui nou titlu la constructori.

Fernando Alonso este dublu campion mondial, adjudecându-și titlul în Marele Circ în anii 2005 și 2006. Cu 32 de victorii în palmares, ultima acum mai bine de doi ani și jumătate, în Marele Premiu al Spaniei din 2013, ibericul poate reveni acolo unde îi este locul, în lupta pentru primul loc, în care nu s-a mai implicat de când a părăsit formația din Maranello.

1,5 este cota pentru o eventuală trecere a lui Wehrlein la Mercedes. O mutare a lui Alonso la formația germană este cotată cu 2,25 de bookmakeri

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează