SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Sângele apă nu se face în Formula 1! Fiii campionilor mondiali din Formula 1 le calcă pe urme taţilor

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat miercuri, 14 decembrie 2016 10:48

Nu mai puţin de 13 băieţi ai unor piloţi de legendă din Formula 1 s-au luptat pentru titlul mondial, lista cuprinzând numele lui Max Verstappen, Kevin Magnussen, Jolyon Palmer şi noul campion Nico Rosberg.

Într-un articol publicat pe siteul Formula1.com a fost prezentat un nou val al tinerilor piloţi cu părinţi celebri în lumea motosportului mondial care ar putea călca pe urmele taţilor.

Mick Schumacherfiul lui Michael Schumcher,cel care a cucerit şapte titluri de campion mondial

Să creşti ca fiu al unei mari legende nu este deloc uşor, însă este cu atât mai greu atunci când tatăl tău este unul dintre cei mai de succes piloţi din istorie şi un unchi (Ralf) cu multe sezone în Formula 1.

Până în prezent, Mick Schumacher nu a arătat ca un pilot cu un pedigree ridicat, contrar aşteptărilor, însă în ultimul an a început să se ridice la nivelul pe care lumea îl doreşte.

El a terminat pe locul al doilea în Formula 4 din Italia şi Germania, a obţinut 10 victorii, iar acum este prezent într-un campionat mix în MRF Series, o întrecere disputată iarna în Asia. Poate parcurge drumul până în Formula 1? Timpul ne va spune, dar dacă rata progresului său se menţine la nivelul de acum şi va putea face faţă presiunii are şansa să devină un pilot important, iar multe uşi îi vor fi deschise.

Giuliano Alesi, fiul câştigătorului de Grand Prix Jean Alesi

Jean Alesi, un talent înnăscut, a fost unul dintre cei mai apreciaţi piloţi de către Tifosii Ferrari, iar fiul său face parte acum din Scuderia italiană, deşi puştiul este lipsit de experienţă. Giuliano, 17 ani, născut la Avignon, domiciliat la Maranello, a terminat al patrulea în campionatul francez F4 în 2015, dar a făcut pasul în GP3 Series în acest an, dar a adunat un singur punct. Cu toate acestea, la doar 17 ani, adolescentul are tot viitorul în faţă şi multe lucruri de arătat.

Pedro Piquet, fiul triplului campion mondial Nelson Piquet

Triplul campion mondial Nelson Piquet şi-a condus fiul către Formula 1, iar Nelson Jr a prins un podium şi 28 de prezenţe pentru Renault înainte de accidentul produs la poartă. Tânărul de 18 ani a fost dublu campion în F3 în ţara sa şi a trecut în Europa, dar aici lucrurile au fost mai dificile. Piquet nu a fost la fel de dominant, însă se aşteaptă ca din sezonul viitor, cu o maşină mai bună el să impresioneze din nou.

Aurelien Panis, fiul câştigătorului de Grand Prix Olivier Panis

Olivier Panis a surprins prin victoria de la Monaco în 1996 şi a rămas ultimul francez care s-a impus într-o cursă de F1, dar există posibilitatea ca fiul său Aurelien să încheie această perioadă într-o zi. Francezul de 22 de ani a terminat pe cinci în Formula V8 3.5 în acest sezon, cu 2 victorii, dar după mai mulţi ani petrecuţi ca juniori la o categorie, el ar putea atrage atenţia echipelor din Formula 1 în 2017.

Will Palmer, fiul veteranului din Formula 1 Jonathan Palmer

Fiul cel mare a lui Jonathan Palmer, Jolyon, face parte deja din F1 alături de echipa Renault, dar într-o zi fratele mai mic ar putea ajunge şi el pe grila de start din Formula 1. Will Palmer a testat o maşina de F1 McLaren după ce a primit premiul McLaren Autosport BRDC, pentru câştigarea trofeului din F4 Britanică în 2015. În 2016, campania din Formula Renault 2.0 nu a fost la fel de reuşită, dar britanicul se află pe o traiectorie ascendentă.

Louis Deletraz, fiul lui Jean-Denis Delatraz de trei ori concurent în Grand Prix

Deşi tatăl său nu a fost chiar un star în F1, Louis este un tânăr promiţător care pare să-şi câştige locul pe grilă pentru performanţele avute, nu precum tatăl său care a prins câteva locuri pe grilă datorită forţei financiare mai mult.

Tânărul pilot a câştigat Formula Renault 2.0 NEC în 2015, iar în acest an a trecut la Formula V8 3.5 unde a încheiat pe locul secund în spatele mult mai experientatului Tom Dillmann. După o evoluţie promiţătoare în finala GP2 Series la Abu Dhabi, un test în Formula 1 este următorul pas pentru pilotul elveţian.

A trei generaţie de talente îl are în prim plan pe Pietro Fittipaldi, nepotul dublului campion mondial Emerson Fittipaldi

În cazul în care Pietro Fittipaldi are nevoie de sfaturi, el va avea cui să se adreseze. Nu doar bunicul Emerson, dublu campion mondial şi câştigător a 14 Grand Prix-uri, i-ar putea da sfaturi. Unchiul său Wilson are 35 de prezenţe în F1, vărul său Christian are şi el 40 de starturi în F1 şi unchiul Papis 6 curse bifate. Întrebarea este dacă Pietro a moştenit talentul şi poate duce dinastia mai departe. Fittipaldi Jr. este campion în BARC Formula Renault în 2014. În timp ce în ultimul sezon a bifat un podium în Formula V8 3.5 şi ţinteşte o victorie finală în sezonul viitor.

sursa: formula1.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close