SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL UNGARIEI

Sebastian Vettel, DESCALIFICAT! Decizie majoră după marele Premiu al Ungariei

Sebastian Vettel, ASton Martin // foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
Sebastian Vettel, ASton Martin // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 august 2021 23:47 / Actualizat luni, 02 august 2021 00:01

Sebastian Vettel (34 de ani), pilot Aston Martin, care a încheiat Marele Premiu al Ungariei pe locul 2, a fost descalificat după ce la final oficialii cursei nu au putut extrage un litru de combustibil din mașina lui, așa cum prevede regulamentul Marelui Circ. 

Ca atare, Lewis Hamilton, care a încheiat cursa pe 3, urcă pe 2, iar Carlos Sainz, locul 4 pe Hungaroring, prinde podiumul!

Vettel, de patru ori campion mondial în Formula 1, a terminat pe 2, dar nu se va putea bucura nici de premiu, nici de punctele aferente poziției obținute. La finalul cursei, oficialii cursei nu au putut să extragă un litru de combustibil din monopostul germanului, lucru obligatoriu pentru toți participanții la cursă.

Potrivit Federației Internaționale de Automobilism, citată de BBC, doar 0,3 litri de combustibil au putut fi scoși din Aston Martin-ul lui Vettel. Regulile Formula 1 spun că toate monoposturile trebuie să aibă cel puțin un litru de combustibil în orice moment al cursei.

Deznodământ-surpriză pe Hungaroring! Esteban Ocon obține prima victorie a carierei » 6 abandonuri în primul tur
MP AL UNGARIEI
Deznodământ-surpriză pe Hungaroring! Esteban Ocon obține prima victorie a carierei » 6 abandonuri în primul tur

Sebastian Vettel, descalificat la Marele Premiu al Ungariei

Dacă mașinile ar avea mai puțin de 1 litru de combustibil, ar avea un avantaj de viteză echivalent cu 0,035 secunde pe tur.

„Echipa a primit mai multe șanse pentru a încerca să scoată cantitatea necesară de combustibil din rezervor, dar nu a putut extrage decât 0,3 litri”, au transmis comisarii de cursă de la Hungaroring.

Otmar Szafnauer, managerul Aston Martin, ar fi susținut că mașina avea 1,44 litri rămași, dar aceștia nu au putut fi extrași.

Sebastian Vettel pierde astfel cele 18 puncte câștigate astăzi și cade pe 12 în clasamentul piloților.

+28 FOTO

TOP 10 în MP al Ungariei după descalificarea lui Sebastian Vettel

Sebastian Vettel, DESCALIFICAT! Decizie majoră după marele Premiu al Ungariei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
4265604963520171
Alexandru Dudas  •  02 August 2021, 23:52

Marele Circ sa Transformat intr-un mare Circ. CAMPIONATUL regulamentelor al deciziilor controversate si binenteles al marilor interese. Un pilot care a luptat pana la capat e descalificat din cauza unei erori a echipei, se putea foarte bine acorda o amenda sau o sanctiune echipei dar nu pilotului. Bottas a scos din lupta un sfert dintre piloti dar e probabil rasplatit regeste sa nu mai spunem ca nu a contact deloc "greseala" de pilotaj. Cand am crezut ca avem din nou spectacol adevarat in F1 se arata adevarata fata a intereselor. Pacat.

tororosso
tororosso  •  02 August 2021, 13:41

F1 a ajuns un circ dar nu pe linie sportivă . Pe pișicherul de Hamilton nu l-au penalizat când la luat pe sus pe Verstapen . Vettel descalificat că a mers cu benzina la limită . O mare porcărie la care mulți nu se mai uită ! Nimic nu mai este ce a fost cândva F1 .

cornelcc
cornelcc  •  02 August 2021, 09:22

Secondirma ca decizia pe care am luat-o dupa cursa trecuta, in care blm-istul isi scoate din cursa rivalul si este “pedepsit” cu 10 secunde, a fost foarte buna! Pierdere de timp sa urmarescun concurs in care organizatorii “organizeaza” castigatorii in culise. Ma felicit! :)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează