SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DEZVĂLUIRI

Șeful de la Ferrari despre Lewis Hamilton: „Vorbim la fiecare cursă” » Cum îl caracterizează pe Charles Leclerc

Lewis Hamilton Foto Imago
Lewis Hamilton Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 22:29 / Actualizat marti, 15 august 2023 22:41

Managerul general echipei Ferrari, Frédéric Vasseur, a vorbit despre prietenia pe care o are cu Lewis Hamilton, în timp ce lumea Formulei 1 îl așteaptă pe britanic să semneze un nou contract cu Mercedes

Începutul a fost undeva, în urmă cu 16-17 ani. Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, a câștigat Formula 3 și GP2 (actualmente Formula 2) cu echipa ART a lui Vasseur în 2005 și 2006, înainte de debutul său spectaculos în F1 cu McLaren în 2007.

Vorbesc cu el la fiecare cursă. A alergat pentru mine acum 20 de ani și suntem în continuare apropiați”, a dezvăluit Vasseur, cel care s-a alăturat Ferrari în ianuarie, în Gazzetta dello Sport.

„Sigur că dacă ziariștii ne văd împreună în paddock, se creează rumoare. Am păstrat relația, despre asta e vorba. Nu vreau să-l compar cu piloții noștri, nu are avea sens”, a mai spus francezul în vârstă de 55 de ani.

Au existat speculații care îl relaționau pe Hamilton, 38 de ani, cu Ferrari, deși el a precizat că vrea să rămână la Mercedes.

Fred Vasseur: „Mai bine te calmezi înainte să vorbești”

Revenind la piloții Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz, Vasseur a declarat că ar putea să evolueze mai bine decât până acum, însă afirmația se poate aplica întregii echipe într-un sezon sub așteptări până acum.

Într-un an dominant, Red Bull a câștigat toate cursele, 10 Max Verstappen, două Sergio Perez, în timp ce team-ul de la Maranello se află pe locul 4 în clasamentul constructorilor. Leclerc a reușit 3 prezențe pe podium.

Charles nu se aștepta la un asemenea sezon, la început a presat mai mult decât ar fi trebuit. Acum pare că a digerat mai bine situația”, a spus Vasseur, descriindu-l pe monegasc drept ”impulsiv”.

Dacă nu merge bine ceva, nu se abține. Spre binele lui și al echipei, uneori e bine să te calmezi înainte de a vorbi”, crede francezul.

25 de noimembri ai staff-ului au fost angajați de Ferrari, între ei și Loic Serra, director de performanță la Mercedes, însă niciunul nu a început încă lucrul la Maranello

Referindu-se la Sainz, a spus: „Carlos este foarte consistent, de aceea este o bună referință pentru noi”.

Vasseur a dezvăluit și că Ferrari a opri testările în tunelul de vânt la finele lunii iulie, dar că va adăuga upgrade-uri până la Marele Premiu din Qatar sau la cel din Austin, în octombrie.

După pauza din august, Frédéric Vasseur împreună cu soția sa și copilul cel mai mic al lor se vor muta la Bologna, notează Reuters. El este surprins plăcut de unele aspecte de la Ferrari.

Șeful de la Ferrari despre Lewis Hamilton: „Vorbim la fiecare cursă” » Cum îl caracterizează pe Charles Leclerc
Frédéric Vasseur, managerul general de la Ferrari Foto Guliver/GettyImages

„Dacă e nevoie să se ia o decizie, procesul este foarte rapid”, a descris el. „Pe când eram la Renault, pentru unele schimbări trebuia să aștepți întrunirea Comitetului Executiv, dura zile întregi.

Aici ridic o problemă dimineața și până după-amiază pot deja să primesc răspunsul”, a încheiat Vasseur.

Citește și alte știri din F1: 

Carlos Sainz și respectul față de Fernando Alonso: ”Se umflă o rivalitate care nu există”
DEZVĂLUIRI
Carlos Sainz și respectul față de Fernando Alonso: ”Se umflă o rivalitate care nu există”
Imbatabilul Max Verstappen: „Într-o zi ar veni și ar spune: «Mulțumesc, asta a fost tot!»”
PĂRERE
Imbatabilul Max Verstappen: „Într-o zi ar veni și ar spune: «Mulțumesc, asta a fost tot!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează