SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL AZERBAIDJANULUI

FORMULA 1. Deznodământ spectaculos în Azerbaidjan » Câștigător-surpriză, Verstappen și Hamilton, în afara punctelor! Vettel, cursă eroică!

Sergio Perez s-a impus în Azerbaidjan. foto: Guliver/Getty Images +13   FOTO
Sergio Perez s-a impus în Azerbaidjan. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2021 17:08 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 23:17

FORMULA 1. Sergio Perez, mexicanul celor de la Red Bull, a câștigat pe circuitul stradal din Baku o întrecere cu multe evenimente în care Max Verstappen a abandonat, iar Lewis Hamilton a greșit și nu s-a clasat în puncte.

  • Sosit la Red Bull în acest sezon, Sergio Perez bifează a doua victorie a carierei. Pe prima o reușise anul trecut, la Bahrain, în vremea în care pilota pentru Racing Point!

Marele Premiu al Azerbaidjanului a fost ca o cutie plină cu surprize. Mexicanul Sergio Perez (Red Bull) a adus prima sa victorie pentru echipa la care evoluează din acest sezon. Asta după ce colegului său, Max Verstappen, cel care conduce în clasamentul piloților, i-a cedat mașina cu cinci tururi înainte de final, atunci când era pe primul loc

„Am avut o cursă puternică, eram în control, așa că sunt foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat. Am pierdut multe puncte și asta e foarte frustrant”, a spus olandezul. Incidentul i-a determinat pe organizatori să oprească cursa și apoi să dea un nou start pentru două tururi.

+9 FOTO

Lewis Hamilton, care se afla pe poziția a doua, a făcut o greșeală, blocându-și roțile și ieșind de pe pistă. „Îmi pare rău pentru toată lumea din echipă. Ne vom regrupa și vom reveni mai puternici la cursa următoare”, a spus britanicul, septuplu campion mondial.

Sergio Perez: „Îmi pare rău pentru Max”

Dacă echipa celor de la Red Bull s-a întristat pentru incidentul lui Max, această supărare a fost alinată de victoria lui Perez. Olandezul a fost printre mecanici la festivitatea de premiere, aplaudându-l fair-play pe colegul său, care a reușit a doua victorie în Formula 1, după cea din sezonul trecut de pe circuitul Sakhir. 

„Sunt foarte fericit, de obicei e nebunie la Baku. Îmi pare rău pentru Max, merita să câștige și ar fi fost bine pentru echipă să fim pe primele două locuri, dar faptul că am reușit eu să o fac este fantastic. Suntem norocoși că am putut să ajung la final”, a spus mexicanul în vârstă de 31 ani, care a fost dus spre podium cu o mașină a organizatorilor pentru că monopostul său a cedat după ce a trecut linia de sosire.

Premieră și pentru Vettel 

Podiumul de la Baku a fost completat de Sebastian Vettel, aflat și el la primul podium cu Aston Martin, și de Pierre Gasly, de la Alphatauri. 

„E un lucru mare pentru echipă. Sunt extrem de fericit și pentru mine. E o clasare la care nu ne așteptam”, a pus Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial. 

După cursa de duminică, Max Verstapen rămâne lider în clamentul piloților, urmat de Lewis Hamilton, la fel ca înainte de cursa de la Baku, în timp ce în cel al constructorilor, Red Bull și-a mărit avansul față de Mercedes. 

Următoarea cursă va avea loc pe 20 iunie, în Franța, pe circuitul „Paul Ricard”.

3 cursedin cele șase ale sezonului au câștigat cei de la Red Bull: Emilia Romagna, Monaco și Azerbaidjan

Clasamentul cursei în Marele Premiu al Azerbaidjanului:

FORMULA 1. Deznodământ spectaculos în Azerbaidjan » Câștigător-surpriză, Verstappen și Hamilton, în afara punctelor! Vettel, cursă eroică!

Clasament piloți Formula 1: 

  1. Max Verstappen: 105p
  2. Lewis Hamilton: 101p
  3. Sergio Perez 69p.
  4. Lando Norris: 66p
  5. Charles Leclerc: 52p
  6. Valtteri Bottas 47p 
  7. Carlos Sainz 42p 
  8. Pierre Gasly 31p 
  9. Sebastian Vettel 28p 
  10. Daniel Ricciardo 26p 
  11. Fernando Alonso 13p 
  12. Esteban Ocon 12p 
  13. Lance Stroll 9p
  14. Yuki Ysunoda 8p 
  15. Kimi Raikkonen 1 p 
  16. Antonio Giovinazzi 1p 
  17. Mick Scumacher 0p 
  18. George Russel 0p 
  19. Nikita Mazepin 0p 
  20. Nicholas Latifi 0p

Clasament constructori Formula 1: 

  1. Red Bull: 174p
  2. Mercedes: 148p
  3. Ferrari: 94p
  4. McLaren: 92 p
  5. Alpha Tauri: 39p
  6. Aston Martin 37p 
  7. Alpine 25p 
  8. Alfa Romeo 2p 
  9. Haas 0p 
  10. Williams 0p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dora
dora  •  06 Iunie 2021, 20:00

Olandezul a comis două gafe mari. A schimbat imediat după Hamilton deși putea să mai facă 3-4 tururi cu pneurile soft. Pe final, când pneurile erau duse și avea avantaj de peste 3 secunde, în loc să o lase mai moale și să își conserve pneurile făcea recorduri de cursă !

joze_maurinio
joze_maurinio  •  06 Iunie 2021, 19:00

Niste faulturi grosolane in comentariul asta scris de un nepriceput, un fel de Bonifaciu sau Miki Alexandrescu RIP. Cursa nebuna si haotica??? Pentru ca au fost accidente? Deci, daca nu se intampla nimic e o cursa buna. "Leclerc a profitat de haosul din final" sa termine pe 4!??? Pai cum, era pe 20 inainte de final?? Iar Verstappen nu prea a avut pana, mai degraba o delaminare fara avertisment, de aia de la Red Bull au zis ca nu au avut niciun avertisment. Ca daca avea, le aparea pe senzori presiune scazuta si il anuntau ca au "slow puncture" ceva. Bine, detalii la nepriceputi care s-au facut sau i-a facut mama sau tata ziaristi. Treceti la articole cu Becali si Liga Rusinea 1, ca la alea va pricepeti si nu va trebuie scoala multa si pregatire. Nici gramatica sau cunoasterea limbii romane! Apropo, Chiriches pare in forma pentru 2 gafe de 2 goluri la inceputul meciului.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează