SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FERRARI

Noul monopost lansat de Ferrari, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani: „Ne-am inspirat din istoria noastră”

Ferrari FOTO Imago +7   FOTO
Ferrari FOTO Imago

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 07:08 / Actualizat joi, 11 martie 2021 07:32

Ferrari a lansat noul monopost cu care va lupta pentru titlul mondial în Formula 1 în 2021.

Scuderia Ferrari a organizat miercuri, 10 martie, un eveniment pentru prezentarea oficială a noului bolid pe care îl vor pilota Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr. în noul sezon. Noul monopost se numește SF21, iar Ferrari speră să obțină o performanță mai bună față de anul 2020, în care a avut cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani. Scuderia a terminat pe locul 6 în clasamentul mondial al constructorilor și nu a obținut nici măcar o victorie în sezonul trecut.

SF 21, noul monopost Ferrari pentru 2021

SF 21 are o unitate de putere complet nouă și revizuiri pe spate, iar echipa a confirmat și modificări la transmisia mașinii. Deși fondurile au fost limitate mai mult ca niciodată din cauza pandemiei de coronavirus, Ferrari a precizat că a lucrat din greu pentru a maximiza zonele pe care le-au putut dezvolta.

În mare proporție, monopostul a fost vopsit în faimosul roșu al „Prancing Horse”, dar pe partea din spate se poate observa o nuanță istorică de vișiniu, întâlnită la prima mașină Ferrari din istorie, 125S. Pe carcasa motorului este prezentă și culoarea verde, pentru a evidenția sponsorul principal, Philip Morris.

FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
+3 FOTO

Sezonul trecut a fost dezamăgitor și știm că nu avem cum să mai avem un rezultat așa de prost. Acest monopost s-a născut din cel de anul trecut din cauza noilor reglementări, iar noi am încercat să o îmbunătățim în toate zonele, unde a fost posibil. Aerodinamica a fost revizuită și are o unitate de putere complet nouă. Vizual, ne-am inspirat din istoria noastră, dar ne uităm și către viitor, care va fi întotdeauna definit de un Ferrari roșu.

Mattia Binotto, director Ferrari

Carlos Sainz Jr., înlocuitorul lui Sebastian Vettel la Ferrari

Sebastian Vettel va concura din acest an pentru Aston Martin. După șase ani de colaborare cu Ferrari, cvadruplul campion mondial nu a mai continuat cu scuderia din Maranello.

Carlos Sainz jr. a impresionat în cele două sezoane pe care le-a petrecut la McLaren. Pilotul spaniol a terminat de două ori pe podium și îl va înlocui pe Vettel la Ferrari din acest an. Alături de colegul său, tânărul monegasc Charles Leclerc, cei doi formează cel mai tânăr cuplu de piloți din istoria scuderiei Ferrari.

201 punctea obțintut Carlos Sainz jr. la McLaren în sezoanele 2019 și 2020

Leclerc și Sainz jr. FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
FOTO Instagram @scuderiaferrari
+3 FOTO

Citește și alte știri despre Formula 1:

Premieră în Formula 1! Două supermașini vor fi folosite ca Safety Car

Cum arată mașina pe care o va pilota Mick Schumacher în primul său sezon în Formula 1 » Culori controversate pe bolid

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close